Infofinanciar > Lumea la zi > Reuters: Rusia spune că SUA se confruntă cu o umilință în Ucraina ca în Vietnam
Lumea la zi

Reuters: Rusia spune că SUA se confruntă cu o umilință în Ucraina ca în Vietnam

SUA-rusia, sursa foto playtech
sursa foto arhiva companiei

Rusia a declarat duminică că sprijinul acordat de legislatorii americani pentru un ajutor suplimentar de 60,84 miliarde de dolari pentru Ucraina arată că Washingtonul se afundă mult mai mult într-un război hibrid împotriva Moscovei care se va încheia cu o umilință la fel de mare ca în cazul conflictelor din Vietnam sau Afganistan.

Invazia la scară largă a Ucrainei, în 2022, a președintelui Vladimir Putin a declanșat cea mai gravă cădere în relațiile dintre Rusia și Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit diplomaților ruși și americani.

Sâmbătă, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat cu un larg sprijin bipartizan un pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari care oferă asistență de securitate Ucrainei, Israelului și Taiwanului, în ciuda obiecțiilor acerbe ale unor republicani de extremă dreapta.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că este clar că Statele Unite doresc ca Ucraina „să lupte până la ultimul ucrainean”, inclusiv cu atacuri asupra teritoriului suveran rusesc și asupra civililor, scrie Reuters.