Infofinanciar > Lumea la zi > Banii „se întorc acasă”. Rusia a revendicat active interne de 11 miliarde de dolari în 2023
Lumea la zi

Banii „se întorc acasă”. Rusia a revendicat active interne de 11 miliarde de dolari în 2023

economie rusia (sursă foto: SkyNews)
Sursa foto Arhiva companiei

Întreprinderi și active strategice în valoare de peste 11 miliarde de dolari au fost transferate în proprietatea Rusiei. Decizia s-a luat de către instanțele rusești anul trecut, a declarat marți procurorul general Igor Krasnov.

Activele sunt esențiale pentru dezvoltarea economiei Rusiei. Sunt importante și pentru consolidarea capacităților sale de apărare. Președintele Vladimir Putin a declarat că nu are loc o naționalizare pe scară largă.

„Acestea au fost scoase din proprietatea Federației Ruse prin mijloace ilegale, inclusiv prin corupție. Mai mult, unele dintre fondurile lor erau chiar direcționate pentru a finanța activități teroriste din partea Ucrainei”, i-a spus Krasnov lui Putin.

Rusia acuză în mod regulat Kievul că desfășoară „activități teroriste”, în special pentru a atrage ajutor și arme din partea Occidentului. Kievul afirmă că acțiunile sale pe teritoriul ucrainean și rusesc sunt legitime de autoapărare, conform Reuters.com.