Infofinanciar > Info > Românul e războinic. Se lucrează la Strategia naţională pentru industria de apărare
Info

Românul e războinic. Se lucrează la Strategia naţională pentru industria de apărare

Ministerul Apărării Naționale a publicat o nouă lege
Foto: facebook.com

Strategia naţională pentru industria de apărare este în lucru la Ministrul Economiei.

Documentul refăcut ţine cont de noile abordări la nivel european, a declarat ministrul de resort, Ştefan Oprea. El a participat, ieri, în plenul Senatului, la dezbaterea Ora Guvernului.

Ministrul economiei, social-democratul Radu Oprea, a explicat că se lucrează intens la strategia națională pentru industria de apărare. Un document elaborat în contextul noilor provocări geopolitice și care ține cont de noile abordări la nivel european.

În plus, ministrul Radu Oprea a menționat că atât companiile private, cât și cele de stat din domeniul industriei de apărare sunt prezente în lanțurile de aprovizionare. Ele furnizează atât pentru Armata Română, cât și pentru alte state, iar proiectele vor continua.

Radu Oprea: ”Avem foarte mulți parteneri cu care discutăm pentru a putea produce în România echipamentele de care Ministerul Apărării Naționale, Armata Română au nevoie. Despre drona românească este un proiect în care am identificat foarte multe companii românești care au produse deja foarte performante.  Vom reuși să aducem acest proiect al dronei românești mult mai aproape.

asemenea, ministrul economiei, Radu Oprea, a precizat că în România există centre de mentenanță care fac performanță, precum Aerostar Bacău, IAR Brașov sau Avioane Craiova.