Infofinanciar > Info > Românii se pot caza în casa de vacanță a regelui Charles. Cât costă o noapte în dormitorul monarhului britanic
Info

Românii se pot caza în casa de vacanță a regelui Charles. Cât costă o noapte în dormitorul monarhului britanic

regele charles la dans romanesc
sursă foto b1TV

Charles, regele Marii Britanii, deține în România cel puțin zece proprietăți, iar cea mai faimoasă dintre ele este cea din Viscri. Însă nu mulți știu că unele dintre aceste locuințe sunt deschise publicului pentru vizitare și chiar și înnoptare.

Conform informațiilor prezentate de Libertatea, proprietățile au fost achiziționate prin intermediul Fundației „Mihai Eminescu Trust”, pe care regele Charles o patronează. Printre proprietățile sale se numără Conacul Apafi din Mălâncrav, județul Sibiu, o locuință în Viscri, județul Brașov, patru proprietăți în Valea Zălanului, județul Covasna și alte patru în satul Breb din județul Maramureș.

Regele Charles contribuie la turismul din România

Prin intermediul fundației sale, Regele Charles a făcut publicitate satului și, astfel, turiști din întreaga Europă au venit să viziteze locul unde a cumpărat casa. Turiștii se plimbă prin sat și bat din poartă în poartă pentru a întreba localnicii ce fel de mâncare au gătit în ziua respectivă. Apoi, se tocmesc la preț și vin să mănânce împreună cu familia respectivă când este gata masa. Acest lucru a dus la dezvoltarea agroturismului în Viscri și a contribuit la promovarea patrimoniului cultural și natural al României.

Potrivit declarațiilor directorului executiv al Fundației Prințului de Wales în România, Aura Woodward, aceasta a investit peste un milion de lire sterline în proiecte din România.

Din cauza pandemiei, Regele Charles nu a mai putut vizita România în ultimii doi ani, însă a continuat să promoveze patrimoniul cultural și peisajele naturale ale țării noastre. Regele Charles a vizitat pentru prima dată România acum 20 de ani și a descoperit o țară „uimitoare”. El a menționat că România ocupă un loc deosebit în inima sa și că, la fiecare vizită, se simte acasă aici.

Cât costă să te cazezi la casa de vacanță a regelui Charles

Valea Zălanului este un sat izolat, situat în zona Baraoltului, în care locuiesc puțin peste 100 de oameni, majoritatea vârstnici. Pentru a ajunge în acest sat trebuie să parcurgi aproximativ 14 kilometri pe un drum îngust de țară, într-o zonă pustie, unde abia încap două căruțe în același timp.

Conform informațiilor prezentate pe site-ul LaPensiuni, casa de vacanță a regelui dispune de 5 camere cu baie proprie. Tarifele pentru o noapte de cazare la o cameră dublă variază între 533 de lei și 940 de lei, în funcție de opțiunea aleasă pentru servirea mesei.

Casele din Valea Zălanului își păstrează arhitectura tradițională și farmecul ancestral. În urmă cu peste un deceniu, Regele Charles a achiziționat un conac vechi, situat la marginea satului, pe care l-a restaurat și transformat într-o reședință de vacanță. Conacul din Valea Zălanului a fost menționat de prestigioasa revistă americană „Vanity Fair” ca fiind una dintre cele mai frumoase proprietăți din lume și poate fi închiriat de către turiști, relatează Hotnews.