Infofinanciar > Info > Românii plătesc cu sănătatea pentru legume! Produse importate din Olanda, țara cu consum mare de pesticide
Info

Românii plătesc cu sănătatea pentru legume! Produse importate din Olanda, țara cu consum mare de pesticide

Românii plătesc cu sănătatea pentru legume! Produse importate din Olanda, țara cu consum mare de pesticide
Sursa foto: arhiva companiei

Cea mai curată mâncare din Uniunea Europeană este produsă de țara noastră. Însă, aceasta nu ajunge pentru ca populația să poată fi hrănită. Având acest lucru în vedere alte state europene ajută România să acopere necesarul de consum. Este vorba despre Germania, Italia, Olanda, Belgia și Austria.

Totuși, costul acestui sprijin este unul imens. Aceste țări consumă cu până la de 17 ori mai multe pesticide pe hectar decât consumă țara noastră.

Potrivit informațiilor, România nu produce legume într-o cantitate suficientă pentru a hrăni populația. În acest fel, românii sunt nevoiți să importe. La momentul actual, la noi în țară, există 4.000 de hectare de solarii și sere utilizate pentru legume. Suprafața necesară este de 20.000, de cinci ori mai mare.

Pentru a putea face față cererii mari de produse, în afara sezonului, se importă legume din Olanda, Italia sau Spania. Prețul pentru acestea nu este achitat numai cu bani, ci și cu sănătate. În Olanda, țara din care se importă frecvent legume în România, la un hectar de teren se utilizează peste 10kilograme de pesticide. Aici se înregistrează cel mai mare consum din UE, informează observatornews.ro