Info

Românii nu își pot ascunde banii de ANAF pe Revolut! Heiuș: „Ne pun la dispoziție orice informație pe care o solicităm”

card-bancar-revolut-sursa-foto-unsplash.com
sursa-foto-unsplash.com

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a declarat vineri că nu are date concrete privind numărul de români care au cont de Revolut și câți bani dețin aceștia pe cardurile aplicației. Totuși, banca din Lituania ce are acest serviciu financiar ar putea pune la dispoziție autorităților române orice informație pe care aceștia o solicită.

Lucian Heiuș a subliniat că o persoană care pune bani nejustificabili pe Revolut și speră că inspectorii antifraudă nu îi pot găsi, trebuie să se gândească din nou. Autoritățile au evidențiat clar că au mai multe căi de legătură cu banca din Lituania care deține Revolut.

Declarațiile lui Lucian Heiuș

În cadrul unei conferințe de presă de vineri, Lucian Ovidiu Heiuș a oferit o declarație fermă privind românii care vor să-și ascundă veniturile obținute fraudulos pe Revolut. Aceștia nu vor avea cum să scape de analiza inspectorilor ANAF.

,,Cred că este greşit să spunem că ţin undeva banii în ideea de a fi ascunşi. Putem să spunem că fiecare îşi ţine banii în orice bancă pentru că şi Revolutul a devenit o bancă. Eu nu pornesc de la ideea că toată lumea care are cardul pe Revolut sau foloseşte Revolut îi ţine ca să ascundă ceva. Nu vă pot spune şi nu ştiu astăzi câţi bani şi câţi români au pe conturi în Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediu în Lituania şi facem un schimb de informaţii într-un timp foarte scurt şi ne pun la dispoziţie orice informaţie pe care noi o solicităm. Dacă cineva îşi imaginează că ai nişte bani, că nu-i poţi justifica şi i-ai pus pe un card din ăsta, nu-i găsim, se înşală”, a menționat Lucian Heiuș, conform hotnews.ro.

Ce este Revolut?

Revolut este o companie britanică de tehnologie financiară care oferă servicii bancare. Cu sediul central la Londra, a fost fondată în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Oferă conturi cu schimb valutar, carduri de debit, carduri virtuale, Apple Pay, ,,seifuri” purtătoare de dobândă, tranzacționare de acțiuni fără comisioane, cripto, mărfuri și alte servicii.

Revolut s-a extins pe noi piețe, cum ar fi Japonia, și și-a mărit personalul de la 1500 la aproximativ 5000 de angajați. În noiembrie 2020 își atingea pragul de rentabilitate și, cu o evaluare de 4,2 miliarde de lire sterline, a devenit cea mai valoroasă companie fintech din Marea Britanie. În ianuarie 2021, a solicitat o licență bancară în Regatul Unit. O rundă de finanțare de 800 de milioane de dolari SUA în iulie 2021 a dus evaluarea companiei la 33 de miliarde de dolari SUA, ceea ce a făcut-o cel mai valoros startup tehnologic din Marea Britanie la acel moment.