Infofinanciar > Info > Românii se bucură se ajutor de la stat. Guvernul a dat undă verde
Info

Românii se bucură se ajutor de la stat. Guvernul a dat undă verde

Românii se bucură se ajutor de la stat. Guvernul a dat undă verde
Sursă foto: antena3.ro

Guvernul a dat undă verde, pentru acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 1,762 milioane lei. Destinate să sprijine 445 de familii și persoane singure din 34 de județe.

Persoanele care primesc aceste ajutoare de urgență se află în situații critice cauzate de incendii, condiții meteorologice extreme. Sau alte circumstanțe dificile legate de sănătate sau alte motive care pot amplifica riscul de excluziune socială, cu privire la nevoile lor socio-economice, de locuire și de sănătate.

Românii se bucură se ajutor de la stat

Fondurile destinate acestor ajutoare sunt asigurate din bugetul alocat pentru anul 2024, administrat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Extinderea termenului de valabilitate al cardurilor de energie permite românilor să continue să beneficieze de facilități în achitarea facturilor.

Această inițiativă reprezintă una dintre cele mai importante măsuri sociale finanțate anul trecut din fonduri europene. Având ca scop sprijinirea a 2,8 milioane de gospodării. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei decizii. Evidențiază că există încă 1,1 milioane de beneficiari care au fonduri disponibile pe carduri. Extinderea valabilității acestora până la data de 31 martie 2024 a fost esențială pentru a preveni pierderea acestor măsuri de sprijin destinate plății facturilor.

Beneficiarii cardurilor de energie pot utiliza aceste carduri pentru a acoperi atât facturile curente. Cât și eventualele restanțe. Aceștia au posibilitatea de a efectua mai multe plăți către furnizori diferiți, până când suma disponibilă pe card este epuizată. Astfel  a ajutat familiile cu venituri reduse sau în dificultate financiară să își gestioneze mai eficient cheltuielile legate de energie și să își mențină accesul la acest serviciu esențial.

Termenul cardurilor de energie a fost prelungit

Termenul de valabilitate al cardurilor de energie a fost prelungit până la data de 31 mai 2024, oferind astfel beneficiarilor oportunitatea de a continua să beneficieze de facilități în achitarea facturilor. Aceste carduri sunt destinate exclusiv pentru utilizarea în scopul plății facturilor de energie electrică și termică la adresa de domiciliu a beneficiarului. Ele pot fi folosite nu doar pentru a acoperi facturile curente, ci și pentru a achita eventualele datorii restante.

Mai mult decât atât, beneficiarii au posibilitatea de a efectua mai multe plăți către furnizori diferiți. Până când suma disponibilă pe card este epuizată. Această măsură își propune să ofere un suport sustenabil pentru familiile cu venituri reduse sau în dificultate financiară. Îi ajută să își gestioneze mai eficient cheltuielile legate de energie și să își mențină accesul la acest serviciu esențial, conform mediaflux.ro.