Infofinanciar > Info > Românii nu vor să dea peste vreo bombă! Delta Dunării, părăsită de turiști
Info

Românii nu vor să dea peste vreo bombă! Delta Dunării, părăsită de turiști

De ce este Delta Dunării un refugiu perfect pentru un concediu (sursă foto: Dreamstime)
sursă foto: dreamstime

Potrivit celor mai noi date din partea specialiștilor din turism, numărul de vizitatori din Delta Dunării a scăzut în 2023 cu până la 40% față de 2022. În vara anului trecut, o bucată de rachetă fusese găsităîn această zonă din România, căci este o zonă apropiată de frontul de luptă dintre Rusia și Ucraina.

Se pare că cele întâmplate au creat mari probleme. Admiratorii Deltei au ales să zică „pas” pentru anul 2023, de teama ca un astfel de incident, sau chiar ceva mai periculos, să se poată repeta. Iar acest procent de 40% reprezintă doar o medie înregistrată la nivelul întregii zone din Delta Dunării. Căci cea mai mare scădere a numărului de turiști, adică un procent de 65%, s-a raportat în cazul pensiunilor de pe brațul Chilia al Dunării.

„Din nefericire, gestionarea zic eu greşită de către Guvern a mesajelor transmise (privind războiul din Ucraina, n.red.) a afectat grav turismul din Deltă şi pot vorbi despre o scădere a nopţilor de cazare pe judeţ în medie cu 40%. Mai mult au fost afectaţi operatorii de pe braţul Chilia, 65%, iar mai puţin afectaţi au fost cei din zona cu acces auto, Mahmudia, Murighiol, Dunavăţ, Sarichioi Jurilovca”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă, citat de G4Media.