Infofinanciar > Info > Românii achită unele dintre cele mai mici prețuri la energie electrică și gaze din UE. Mesajul lui Sebastian Burduja
Info

Românii achită unele dintre cele mai mici prețuri la energie electrică și gaze din UE. Mesajul lui Sebastian Burduja

România o să devină cel mai important hub energetic din UE
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unor informații transmise de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, cetățenii țării noastre achită unele dintre cele mai scăzute tarife la energie electrică și gaze naturale, conform Eurostat. El a mai transmis și că aceasta reprezintă o nouă confirmare a faptului că chema de sprijin a consumatorilor dă roade.

După cum arată informațiilor publicate joi, 25 aprilie, de Oficiul de statistică al Uniunii Europene, și citate de către Ministerul Energiei, gospodăriile de la noi din țară achită un preț al gazelor de 0,0563 euro/kWh. Această sumă a fost a treia cea mai mică din UE. În plus, se află la jumăta comparativ cu preșul mediu consemnat la nivelul întregii Uniuni. Acesta este de 0,1125 euro/kWh.

În același timp, prețul pe care țara noastră îl achită la energie electrică este de 0,1782 euro/kWh. Este al cincilea cel mai mic preț din UE. În plus, acesta se află sub media europeană, de 0,2847 euro/kWh.

„Avem încă o confirmare că schema de sprijin a consumatorilor de energie din România funcţionează. Eurostat confirmă că românii plătesc printre cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană. Am prelungit schema şi ţinem sub control preţurile la energie electrică şi gaze naturale până la 31 martie 2025. Deci, practic protejăm populaţia şi firmele de posibilele fluctuaţii de preţ. Inclusiv pentru iarna viitoare”, a declarat Sebastian Burduja într-un comunicat de presă, potrivit digi24.ro