Infofinanciar > Info > Românii abia se bucură de 10 ani de pensie. Pe ce loc ne aflăm în topul speranței de viață din UE
Info

Românii abia se bucură de 10 ani de pensie. Pe ce loc ne aflăm în topul speranței de viață din UE

Speranta de viata Sursa foto Romania Libera
Sursa foto: arhiva companiei

Cu toate că în decursul ultimilor ani speranța de viață de la noi din țară s-a majorat, ne aflăm în continuare la coada clasamentului din Europa.

După cum arată datele furnizate de Eurostat, seniorii din Spania, Italia sau Elveția trăiesc cu mult peste vârsta de 80 de ani. În acest timp, bunicii din România abia se pot bucura de 10 ani de pensie.

Ceea ce cauzează o reducere semnificativă a speranței de viață ar fi alimentația nesănătoasă și lipsa de mișcare. La aceste lucruri se mai adaugă și faptul că la noi în țară nu există programe de prevenție.

În țara noastră, speranța de viață este cu aproximativ cinci ani mai mică decât media UE. Mai exact, românii se situează la finalul clasamentului. Singurii care mai urmează după noi sunt bulgarii și letonii.

În top îi găsim pe spanioli, suedezi, italieni și pe luxemburghezi. Diferența acestora comparativ cu noi este de 9 ani de trai în plus, informează stirileprotv.ro