Infofinanciar > Info > Românii vor primi 2.000 lei din partea statului! Care sunt beneficiarii
Info

Românii vor primi 2.000 lei din partea statului! Care sunt beneficiarii

ore suplimentare Sursă foto: dreamstime
sursă foto: arhiva companiei

Potrivit unui proiect de act normativ, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va acorda finanțări persoanelor vulnerabile. Aceste finanțări sunt acordate pentru cumpărarea produselor destinate bebelușilor.

Sprijinul acordat de către stat are valoarea de 2.000 de lei. Mamele care fac parte din anumite categorii sociale și care vor avea copii începând cu anul 2024 vor putea beneficia de acest ajutor.

Acest sprijin este acordat într-o tranşă unică pentru fiecare nou-născut. Cu vârsta de până la trei luni. Reprezentanţii instituţiei au declarat că pentru acordarea acestui sprijin a fost alocat un buget de 24 milioane de euro. Sprijinul se acordă timp de patru ani.

„Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate, mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, care se află în situaţii de risc. Aflate temporar în situaţii critice de viaţă, care nu deţin acte de identitate. Sunt minore sau sunt cetăţeni străini/apatrizi şi provin din zone de conflict”, a transmis MIPE, conform Newsweek.ro