Infofinanciar > Info > România, țara cu accidente rutiere la fiecare 80 de secunde. Care sunt tarifele percepute de service-urile auto
Info

România, țara cu accidente rutiere la fiecare 80 de secunde. Care sunt tarifele percepute de service-urile auto

România, țara cu accidente rutiere la fiecare 80 de secunde. Care sunt tarifele percepute de service-urile auto
Sursa foto: arhiva companiei

Cifrele spulberă mitul conform căruia reparațiile autoturismelor sunt mai scumpe în reprezentanțele auto. Potrivit unui studiu amplu realizat de către Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, cele mai mari prețuri nu se regăsesc în reprezentanțele auto.

La noi în țară, la fiecare 80 de secunde, are loc un accident rutier. Companiile de asigurare achită, pentru fiecare accident, în medie, suma de 10.750 de lei. În acest fel, numai în 24 de ore, sunt achitate aproximativ două milioane de euro.

Service-urile care nu au o înțelegere directă cu asigurătorii sunt cele mai scumpe. Pentru daună, suma medie achitată este de 9.604 lei.

Cu un procent de 30% mai ieftine sunt reprezentanțele auto. Aici, asiguratorii achită, în medie, suma de 7.580 de lei. Cele mai ieftine sunt service-urile care nu sunt de marcă, dar care au o convenție cu asigurătorii. Aici se achită, în medie, suma de 4.921 de lei, potrivit antena3.ro