Infofinanciar > Info > România primește speranțe pentru Schengen! Premierul bulgar: „Ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv”
Info

România primește speranțe pentru Schengen! Premierul bulgar: „Ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv”

schengen (sursă foto: economica.net)
sursa foto arhiva companiei

Prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov, participă la controlul parlamentar care se desfăşoară în Adunarea Naţională de la Sofia.

Acesta a vorbit cu această ocazie și despre aderarea la Schengen.

„La sfârşitul anului, ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv privind Schengen. Aceasta este una dintre cele mai importante priorităţi pentru Bulgaria, pentru a putea depăşi o nedreptate care pune piedici afacerilor bulgare, cetăţenilor bulgari, care este asociată cu sute de milioane de pierderi în fiecare an.

Ceea ce se poate face este să avem un plan clar legat de un program legislativ pe care îl adoptaţi în Adunarea Naţională, eforturi diplomatice din partea Mariei Gabriel (ministrul bulgar de externe, n.r.) şi o poziţie clară din partea Bulgariei, realizate prin intermediul meu, în calitate de prim-ministru, şi ministere, pentru a arăta că trebuie să fim în zona Schengen”, a declarat Denkov, potrivit publicației Focus, citată de Rador Radio România.