Infofinanciar > Info > România, din nou codașă. Ultimul loc din UE la educație online
Info

România, din nou codașă. Ultimul loc din UE la educație online

Educatie online Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto: arhiva companiei

Potrivit unor date transmise de reprezentanții Eurostat, oficiul european de statistică, țara noastră se află pe ultimul loc din UE la educație online. Mai exact, este vorba despre clasamentul care măsoară ponderea persoanelor care au luat parte la cursurile online în anul anterior.

În acest fel, dintre utilizatorii de internet cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani de la noi din țară, numai 10% au urmat un curs online sau au utilizat materiale de învățare în anul anterior. Cu toate acestea, comparativ cu anul 2022, numărul acestora s-a majorat cu 1%.

Rezultatele dobândite de țara noastră sunt unele semnificative. Asta dacă este analizată majorarea ponderii utilizatorilor de internet din 2010 până în 2023. În acest fel, după cum se observă din datele Eurostat, în România s-a dublat ponderea utilizatorilor de internet raportată în 2010 comparativ cu cea din 2023. În 2010 aceasta era de 36%. În 2023 s-a ajuns la 89%. Se poate observa în acest fel o majorare cu 53% în 13 ani, informează alephnews.ro