Infofinanciar > Info > România își ia la revedere de la Schengen. Un nou stat se opune aderării
Info

România își ia la revedere de la Schengen. Un nou stat se opune aderării

Romania-Schengen
Sursa foto Arhiva companiei

Situația în cazul aderării României la spațiul Schengen se complică. După refuzul categoric al Austriei de a nu intra România în spațiul de liberă circulație, o nouă țară se opune.

Comisia pentru Afaceri Constituționale din cadrul legislativului european a aprobat un Raport cu privire la acest proces de aderare.

„În cadrul raportului se subliniază faptul că blocarea deciziilor europene la nivelul Consiliului UE pe rațiuni pur politice este regretabilă și cere Comisiei Europene revizuirea Acordului interinstituțional pentru o mai bună legiferare în vederea restabilirii echilibrului instituțional și cooperării loiale în cazul procedurilor legislative speciale, acordând o atenție sporită justificărilor legale ale veto-ului din Consiliu și posibilității invalidării acestuia la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Prin acest raport, Parlamentul European pune presiune asupra Austriei și Olandei în perspectiva Consiliului de Justiție și Afaceri Interne de la începutul lunii decembrie.”, a transmis Rareș Bogdan, europarlamentarul PSD, conform news18.ro.