Infofinanciar > Info > România a intrat în vizorul Comisiei Europene! Țara noastră ar putea pierde 500 de milioane de euro
Info

România a intrat în vizorul Comisiei Europene! Țara noastră ar putea pierde 500 de milioane de euro

Comisia Europeană Sursa foto PSnews
Sursa foto: arhiva companiei

Țara noastră este în pericol de a pierde 500 de milioane de euro. Cauza este neîndeplinirea unui jalon din PNRR. Conform premierului Marcel Ciolacu, acest lucru se va întâmpla în cazul în care nu va exista un acord cu Comisia Europeană.

Joi, 21 martie, premierului i s-a adresat o întrebare referitoare la cererea Comisiei Europene. Aceasta are legătură cu jalonul 206 din PNRR, cu privire la impozitarea microîntreprinderilor.

„Toate aceste lucruri sunt trecute în PNRR nu de către Marcel Ciolacu. Sunt trecute de către domnul prim-ministru Cîţu şi cu domnul Ghinea, dânşii au semnat aceste lucuri în PNRR. Că au uitat să vă anunţe şi pe dumneavostră, fiindcă erau secrete, ce-au trecut în jalonul 206 asta e cu totul altceva. Sunt într-un dialog cu Comisia şi încercăm să găsim soluţiile cele mai bune”, este declarația lui Marcel Ciolacu.

„Dacă nu ajungem la un acord, România triscă să piardă 500 de milioane pentru neîndeplinirea acestui jalon”,a mai adăugat acesta.

În plus, el a mai transmis că în perioada care urmează se va desfășura o discuție cu cei afectați, informează mediafax.ro