Infofinanciar > Info > Valul tropical care lovește România! Cea mai călduroasă zi de 6 februarie din istorie
Info

Valul tropical care lovește România! Cea mai călduroasă zi de 6 februarie din istorie

playtech.ro
sursă foto: playtech.ro

România se confruntă cu un neobișnuit val de aer tropical. Cea mai călduroasă zi de 6 februarie înregistrată vreodată, cu temperaturi maxime de 22°C.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a prezentat prognoza actualizată pentru această perioadă atipică.

Valul tropical care lovește România

Masa de aer cald va persista pe întreg parcursul săptămânii, aducând temperaturi maxime zilnice cuprinse în general între 8°C și 19-20°C. În orașe precum Calafat, Băilești, Bechet și Zimnicea, deja s-au înregistrat 22°C. În Capitală, s-au anticipat cele mai ridicate valori termice din luna februarie. De asemenea, temperaturile minime au atins recorduri pentru o zi de 6 februarie în 64 de stații meteorologice.

Prognoza indică o săptămână deosebit de caldă, cu maxime care depășesc cu peste 10-15°C normalul pentru această perioadă. ,,Masa de aer caldă va fi de interes, așa cum am menționat și la debutul săptămânii, pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8° până la 19°-20°.

La această oră deja am consemnat 22° la Calafat, Băileşti, Bechet, Zimnicea, 20°- 21°, în Capitală fiind posibil cele mai ridicate valori din luna februarie de la debutul acestei luni, în această dimineață, la 64 de stații din nou”, a zis Elena Mateescu, directorul ANM.

Rafalele de peste 90-100km/h

,,Temperaturile minime au atins cele mai ridicate valori pentru o zi de 6 februarie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră, după ziua de ieri, când, de asemenea, la 58 de stații am atins de, din nou, recorduri termice zilnice Așadar, o săptămână deosebit de caldă și semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul datei din calendar.

Dar trebuie să reamintim și de intensificările de vânt, care rămân de interes mai ales în zona montană înaltă. Acolo unde rafalele vor mai înregistra viteze de peste 90-100km/h. În zonele mai joase de relief, viteze de 60-80km/h”, a mai spus Elena Mateescu. Această situație neobișnuit de caldă este prognozată să persiste cel puțin până la jumătatea lunii februarie, conform antena3.ro.