Infofinanciar > Info > România se află sub Cod galben de caniculă. Temperaturi de foc marți, 9 iulie
Info

România se află sub Cod galben de caniculă. Temperaturi de foc marți, 9 iulie

anm vreme (sursă foto: playtech.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de marți, 8 iulie, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis un avertisment. Este vorba despre o atenționare de tip Cod Galben. Aceasta vizează mai multe județe de la noi din țară.

Ziua de marți se anunță a fi una cu valori termice ridicate. Căldura va persista. În plus, și disconfortul termic va fi unul mare care îi va afecta pe români.

Cod galben marți, 9 iulie

Vremea se va menține călduroasă și în ziua de marți, pe data de 9 iulie. Asta din cauză că meteorologii au emis o atenționare de tip Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Vizate sunt partea de vest a României, dar și cele de nord-vest, sud, sud-est și est.

Valul de căldură nu se va limita la aceste zone. El se va extinde și se va intensifica și în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș. De asemenea, acest lucru se va mai întâmpla și în cazul sud-vestului Transilvaniei. În aceste zone va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturi ridicate

În ziua de marți, 9 iulie, cele mai ridicate valori termice care se vor înregistra se vor situa între 35 și 37 de grade Celsius. Local, în regiunile sudice ale țării, temperaturile maxime care se vor înregistra vor fi cuprinse între 38 și 39 de grade Celsius.

Pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor fi mai mici de 20 de grade Celsius. În acest fel, ele caracterizează o noapte tropicală. Meteorologii se așteaptă ca acest val de căldură să se extindă treptat și să se intensifice în toată România.

Vremea în București

Atât în ziua de luni, 8 iulie, cât și în ziua de marți, 9 iulie, vremea este una caniculară. Disconfortul termic este și el unul ridicat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi unul predominant senin. Pe lângă asta, vântul va sufla slab și moderat. În ziua de luni, 8 iulie, cea mai ridicată valoare termică înregistrată a fost de 37 de grade Celsius. În ziua de marți, temperaturile maxime vor fi de 38… 39 de grade Celsius. Cele mai mici valori termice vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade Celsius, informează a1.ro