Infofinanciar > Info > Românii, mai aproape de visul american. Declarațiile ambasadorului SUA în România
Info

Românii, mai aproape de visul american. Declarațiile ambasadorului SUA în România

Viză SUA, Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

România are un parteneriat lung cu SUA. Iar această colaborare dintre cele două țări va merge la nivelul următor prin atingerea unor noi obiective. Printre care se numără includerea țării în programul Visa Waiver. Potrivit oficialilor, românii sunt din ce în ce mai aproape de a putea călătorii în Statele Unite fără necesitatea unei vize.

Țara noastră nu face încă parte din programul Visa Waiver. Iar motivul din spatele acestui lucru este rata mare de respingere a vizelor în rândul solicitanților. Astfel, ambasadorul SUA în România a venit cu recomandări pentru români.

Programul Visa Waiver

În încercarea de a contribui la scăderea ratei de refuz de viză la un nivel, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, vine cu noi recomandări. Aceasta încurajează românii care dețin vize americane valabile să le reînnoiască. Aceștia ar trebui să ia exemplul premierul Marcel Ciolacu, pentru a putea ajuta România să-și atingă obiectivul.

„Lucrăm îndeaproape ca să facem acest lucru. Sunt mulţi oameni care şi-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-şi reînnoi viza. Aşadar, sper că telespectatorii noştri îşi vor reînnoi vizele, dacă le au deja sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Şi asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă”, a adăugat ambasadoarea.

Programul Visa Waiver îi scutește pe cei care vizitează SUA în scop de turistic de necesitatea vizei. Una dintre relativ puținele națiuni din UE ai căror cetățeni trebuie să solicite o viză pentru a intra în SUA este România. Rata mare de respingeri la nivelul vizelor fiind principala problemă. Care face că țara noastră să nu fie parte din program.

Rata de respingere

Într-un interviu, ambasadorul Kavalec a explicat ce ar putea anticipa românii în acest an. În ceea ce privește includerea în programul Visa Waiver. Aceasta a explicat că autoritățile române și americane lucrează pentru a rezolva această problemă.

„Împreună cu România, cu guvernul, lucrăm să aducem România în programul de scutire de vize. Am făcut progrese, dar trebuie să continuăm şi vreau să profit de această ocazie pentru a invita pe toţi să ne ajute în efortul nostru, prin reînnoirea vizei, dacă au deja una. Puteţi face acest lucru simplu, online, fără a fi nevoie să mergeţi la ambasadă. Şi, cu cât sunt mai multe reînnoiri şi vize pe care le eliberăm, cu atât ne va ajuta să atingem obiectivul de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în program”, a explicat Kathleen Kavalec.

Aderarea României la Schengen

Ambasadorul SUA în România a lăudat reușita României cu privire la aderarea parțială în spațiul Schengen. „Vreau să spun, că noi, ca prieteni ai României, suntem încântaţi să vedem că România a făcut progrese în Schengen, pe care l-am susţinut foarte mult şi îl vom susţine în continuare. Aşadar, vrem ca parteneri şi prieteni să facem tot ce putem pentru a vă sprijini şi a vă ajuta să atingeţi obiectivele comune pe care le avem pentru democraţiile noastre”, a menţionat Kavalec, conform Stiripesurse .