Infofinanciar > Info > Pentru 7 din 10 români carnea de pui este pe primul loc
Info

Pentru 7 din 10 români carnea de pui este pe primul loc

Puiul de țară a ajuns să fie un lux.
Sursa foto dreamstime.com

Carnea de pui se află în fruntea preferințelor românilor în ceea ce privește consumul de carne. În topul tipurilor de carne consumate cel mai des, carnea de pui este alegerea predominantă.

E preferată de 7 din 10 români care afirmă că o integrează în preparatele lor de mai multe ori pe săptămână. 95% dintre cei care gătesc săptămânal includ carne de pui în dieta lor.

Locurile preferate pentru achiziționarea cărnii de pui în rândul românilor rămân hypermarketurile și supermarketurile (77%). În timp ce magazinele fizice specializate atrag un procent mai mic de consumatori (49%). Doar 46% dintre respondenți optează pentru magazinele alimentare obișnuite.

Un român consumă în medie 28 de kilograme de carne de pui pe an, iar majoritatea acestei carne provine din fermele interne. Consumul de carne de vită este mai redus, dat fiind costul mai ridicat.

În ceea ce privește carnea de porc, există o ușoară scădere, de la 38 de kilograme în 2019 la 37 de kilograme în anul următor. Importul de carne de porc din Spania și Germania contribuie la satisfacerea cererii, conform romaniatv.net.