Infofinanciar > Info > Reuven Azar, noul ambasador al Israelului a ajuns la București. Cu ce s-a ocupat în trecut și cât de bine știe limba română
Info

Reuven Azar, noul ambasador al Israelului a ajuns la București. Cu ce s-a ocupat în trecut și cât de bine știe limba română

Reuven Azar Sursa foto Haaretz
Sursa foto: Haaretz

Reuven Azar este noul ambasador al Israelului desemnat în România. Acesta a ajuns la București în cursul zilei de joi, conform unui comunicat de presă al misiunii diplomatice. El a postat pe pagina sa oficială de Twitter un scurt mesaj în limba română.

Reuven Azar, înainte de a ocupa funcția de ambasador al Israelului în România a fost director al grupului de lucru Israel-China-SUA din cadrul Ministerului Israelian de Externe.

Conform G4Media.ro, actualul ambasador a ocupat și funcția de consilier adjunct pentru securitatea națională și politică externă în Consiliul Național de Securitate Națională. În același timp, a fost și consilierul prim-ministrului Israelului în politici externe.

În perioada 204-2018, Azar a stat în Washington DC, SUA unde a ocupat funcția de vice-ambasador. Totuși, această zonă a lumii nu îi era străină, deoarece în perioada 2003-2006, a fost consilier pentru afaceri politice în SUA.

Înainte ocupării acestei funcții, din anul 1996 până în 2000, el a fost șeful misiunii Economice a Ambasadei Israelului la Cairo, în Egipt.

Reuven Azar s-a născut în anul 1967, în Argentina. Acesta a urmat cursurile Universității Ebraice de la Ierusalim. De asemenea, el a făcut un master în Relații internaționale. La momentul actual, ambasadorul Israelului de la București vorbește fluent engleză, spaniolă și arabă și studiază de câteva luni și limba română.

David Saranga, predecesorul lui Azar

Fostul ambasador al Israelului în România a fost David Saranga. Acesta s-a născut în anul 1964 și a fost consilier principal pentru Afaceri externe al președintelui israelian, Reuven Rivlin, și fost șef al Departamentului de legătură cu Parlamentul European la Ambasada Israelului la Bruxelles. De asemenea, el a fost și persoana responsabilă pentru imaginea Israelului în Statele Unite, dar și cea de legătură cu presa. The Jewish Chronicle l-a descris ca fiind „Omul ale cărui campanii au adus un „rebranding” al Israelului.”. el vorbește fluent engleza și româna. De asemenea, el a fost unul dintre cei mai cunoscuți ambasadori din România, fiind mai mereu prezent în ochii publicului.

„Trebuie să înțelegem că atunci când un ambasador sau un diplomat este pe rețeaua socială, el transmite un mesaj despre ce face el, de exemplu, eu cred că această transparență este importantă. Lumea vrea să știe. Nu numai lumea din România, lumea din Israel, lumea vrea să știe ce face ambasadorul. Și din acest motiv eu împărtășesc ce fac în viața mea pe rețele sociale, fie că vorbim despre subiecte politice, fie că vorbim despre subiecte culturale, fie că vorbim despre călătoriile pe care le fac în România sau despre călătoriile pe care le fac în Israel. Asta fac eu. Ştiu că prin această muncă promovez și România. Și mai bine! Vreau ca lumea să știe despre țara unde eu sunt sau despre țara în care lucrez. Asta este ceva care vine ca un plus, dar obiectivul principal este această transparență, să știe lumea ce fac. Unu. Și doi, în engleză spunem „sharing is caring”. Vreau să zic că atunci când shareuieşti…”, a transmis acesta în cadrul unui interviu acordat pentru Digi24.