Infofinanciar > Info > Rețeaua Medima deschide a 10-a clinică de excelență în imagistică medicală în Focșani
Info

Rețeaua Medima deschide a 10-a clinică de excelență în imagistică medicală în Focșani

Clinica Medima Sursa foto Arhiva personala
Sursa foto: Arhiva personala

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima a deschis o clinică nouă în Focșani, în urma unei investiții în valoare de 1,4 milioane de euro pentru achiziționarea clinicii Med Imagistic și alinierea acesteia la standardele Medima. S-au efectuat lucrări de modernizare și optimizare a spațiului precum și înlocuirea aparatului RMN cu un aparat performant, de ultimă generație.

Clinica Medima furnizează pe plan local servicii moderne de investigare imagistică CT și RMN, realizate cu aparatură performantă, de către medici radiologi de elită. Centrul este situat pe Bulevardul Unirii nr. 3. Rețeaua Medima ajunge astfel la 10 clinici operaționale la nivel național.

Pacienții din regiune beneficiază, în clinica Medima, de aportul diagnostic al unor echipamente de imagistică medicală de ultimă generație: RMN GE SIGNA Explorer, CT Toshiba Astelion Advance Edition, 16 SLICE și Ecograf SIEMENS Healthineer ACUSON Juniper. Aceste tehnologii oferă o serie de avantaje importante, precum calitatea superioară a imaginilor obținute, timpul de achiziție redus și optimizarea dozei de iradiere pentru investigațiile CT.

Strategia de extindere

Echipa Medima este formată din medici radiologi de elită, cu supraspecializări în domeniu, care acoperă întreaga gamă de examinări de tip RMN și CT. Directorul medical este Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, unul dintre cei mai apreciați experți în imagistică din România, cu o experiență de peste 30 de ani. Coordonatorul echipei locale din Focșani este Dr. Porumb Cătălin, Medic Primar în Radiologie și Imagistică Medica  lă.

„Deschiderea clinicii Medima Focșani face parte din strategia de extindere a rețelei noastre în Romania, iar prin această investiție intenționăm să facilităm accesul pacienților din această zonă la servicii de imagistică medicală de top. Noul centru reunește vectorii de performanță cu care ne-am obișnuit pacienții: tehnologie de ultimă generație, echipă supraspecializată, rezultate prompte și corecte. declară Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health.

„Rețeaua Medima Health își continuă expansiunea la nivel național, cu misiunea de a îmbunătăți accesul populației la investigații imagistice moderne, care au un rol important în prevenția și depistarea timpurie a afecțiunilor. România are un decalaj major față de Uniunea Europeană în ceea ce privește atenția acordată prevenției, prin controale medicale regulate. Odată cu dezvoltarea serviciilor de imagistică medicală pe plan local, urmărim să avem un impact pozitiv pe termen lung, concretizat prin creșterea speranței de viață și tratamente mai puțin costisitoare pentru pacienți”, afirmă Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

De asemenea, pacienții asigurați prin CAS au decontare nelimitată pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări”, în baza biletului de trimitere de la medicul specialist. Investigațiile de monitorizare se adresează pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli cerebrovasculare, boli neurologice sau COVID-19.

Potrivit unui studiu recent, România se află pe ultimul loc la nivelul UE privind utilizarea serviciilor de imagistică medicală. În țara noastră se efectuează un număr mediu anual de 38 examinări la 1,000 locuitori, de 5,4 ori mai mic față de media UE, care este de 204 examinări medii anuale la 1000 locuitori.

Despre Medima Health

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având 10 clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei. În septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel național, iar în noiembrie 2022 s-a alăturat proiectului ș fondul internațional de private equity Integral Venture Partners, pentru creșterea proiectului într-un ritm și mai accelerat.