Infofinanciar > Info > Renașterea României în lumea cerealelor. Vechile rețeaua de irigații se reabilitează
Info

Renașterea României în lumea cerealelor. Vechile rețeaua de irigații se reabilitează

Renașterea României în lumea cerealelor
Sursă foto: economedia.ro

Timp de decenii, România a fost cunoscută drept ,,Grânarul Europei”. După Revoluție, infrastructura de irigații a suferit daune semnificative. Ceea ce a afectat performanța agriculturii românești.

În prezent, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că se lucrează la refacerea instalațiilor de irigații în principalele județe agricole ale țării, care, în timpul regimului comunist, ofereau rezultate excelente.

Zeci de kilometri de canale de irigații sunt în curs de reabilitare, iar stațiile de pompare vechi de 70 de ani sunt modernizate. Pietroiu-Ștefan cel Mare este una dintre cele mai vechi amenajări de irigații din România. Aceasta este în proces de reabilitare activ.

Această investiție de 276.000.000 de lei are în vedere refacerea a aproximativ 10 kilometri de canal, care vor furniza apă pentru 38.000 de hectare din județele Călărași și Ialomița. Se modernizează stațiile de pompare, construite în 1971. Lucrările sunt în desfășurare. Sunt finalizate în proporție de 60%, cu termen de finalizare până în anul 2025, conform stiripesurse.ro.