Infofinanciar > Info > Reguli noi pentru studenți! Nu se vor mai modifica taxele pe parcusrul ciclului de studii
Info

Reguli noi pentru studenți! Nu se vor mai modifica taxele pe parcusrul ciclului de studii

taxe studenți (sursă foto: Ziarul de Iași)
sursă foto: arhiva companiei

Potrivit unei noi legi publicate deja în Monitorul Oficial, universitățile din România nu vor mai putea majora taxele studenților în timpul ciclului de studii. În acest fel, valoarea taxei va fi anunțată la data publicării ofertei educaționale.

Este vorba despre Legea nr. 98 din 15 aprilie 2024. Acest document modifică Legea învățământului superior nr. 199/2023. Și prevede ca valoarea taxei de școlarizare să fie propusă de consiliul de administrație. Mai apoi, aceasta va trebui să fie aprobată de senatul universitar. Iar mai apoi să se aducă la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale.

Articolul 9 (1) din Legea învățământului superior nr. 199/2023 se modifică astfel:

„Art. 9. — (1) În instituțiile de învățământ superior de stat învățământul este gratuit, pentru cifra de școlarizare aprobată anual prin hotărâre a Guvernului, și cu taxă. Cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul de administrație, aprobat de senatul universitar și se aduce la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale, conform metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat”, citează psnews.ro.