Infofinanciar > Lumea la zi > Schimbarea la față a Regatului Unit! Ce-i diferențiază pe laburiști de conservatori
Lumea la zi

Schimbarea la față a Regatului Unit! Ce-i diferențiază pe laburiști de conservatori

zdg.md
sursă foto: arhiva companiei

Britanicii votează joi, 4 iulie, în cadrul unor alegeri parlamentare care se așteaptă să aducă la putere Partidul Laburist al lui Keir Starmer. În acest fel, conservatorii vor fi nevoiți să părăsească pozițiile de conducere ale statului, inclusiv premierul Rishi Sunak. Iar asta ar urma să se întâmple după 14 ani petrecuți în fruntea țării.

Sondajele de opinie arată că partidul de centru-stânga al lui Starmer este pe cale să obțină o victorie zdrobitoare. Dar aceleași sondaje sugerează, de asemenea, că mulți alegători doresc pur și simplu o schimbare, nu neapărat că îi preferă pe ei. Iar asta se întâmplă după o perioadă de lupte interne și tulburări sub conservatori, care a condus la cinci prim-miniștri în opt ani.

Aceasta înseamnă că Starmer, un fost avocat pentru drepturile omului în vârstă de 61 de ani, ar putea prelua funcția cu una dintre cele mai mari liste de lucruri de făcut din istoria Marii Britanii. Dar fără un val de sprijin sau resursele financiare necesare pentru a le rezolva.

„Astăzi, Marea Britanie poate începe un nou capitol”, le-a spus Starmer alegătorilor într-o declarație făcută joi. „Nu ne mai putem permite încă cinci ani sub conservatori. Dar schimbarea va avea loc doar dacă veți vota Partidul Laburist”, scrie Reuters.