Infofinanciar > Info > Record de colectare fiscală în primul trimestru. ANAF depășește planul, Bucureștiul conduce
Info

Record de colectare fiscală în primul trimestru. ANAF depășește planul, Bucureștiul conduce

Record de colectare fiscală în primul trimestru
Sursa foto: jurnalul.ro

În primul trimestru al acestui an, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a strâns venituri în valoare de 97,13 miliarde de lei pentru bugetul statului. Această sumă depășește planul stabilit de Ministerul Finanțelor. Era de 94,76 miliarde de lei, cu 2,37 miliarde de lei sau 2,5%.

În șapte dintre regiunile ANAF, veniturile colectate au depășit planul, cu fiecare dintre acestea înregistrând depășiri cuprinse între 100 și 200 de milioane de lei. În București veniturile au înregistrat o creștere semnificativă. Sunt mai mari cu 800 de milioane de lei față de estimările inițiale.

În primul trimestru al acestui an, Autoritatea Vamală Română (AVR) a înregistrat venituri în valoare de 4,8 miliarde de lei. Această sumă reprezintă o scădere semnificativă de 94,4% față de programul stabilit de Ministerul Finanțelor. era de 5,1 miliarde de lei. O problemă majoră pentru Vamă a fost luna martie, în care veniturile lunare estimate la 500 de milioane de lei din digitalizare nu au fost atinse, contribuind astfel la un deficit de 282,5 milioane lei, conform dailybusiness.ro.