Infofinanciar > Info > Recolte compromise și secetă în România. Ministrul Mediului vine cu noi avertismente pentru fermieri 
Info

Recolte compromise și secetă în România. Ministrul Mediului vine cu noi avertismente pentru fermieri 

pământ deșertificat
sursa foto arhiva

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a venit cu noi avertismente pentru români. Potrivit acestuia, perioada verii va aduce fenomene meteo extreme. Care vor avea un impact puternic la nivelul agriculturii.

Oficialul a explicat că ne vom confrunta cu condiții extreme. Ploile abundente, vijeliile și grindina pot cauza inundații locale. De asemenea, ne așteptăm la un val de căldură, care va aduce temperaturi de până la 38 de grade. În prezent, ne confruntăm deja cu un cod portocaliu de caniculă în 15 județe.

„Suntem în situația în care avem secetă extremă în sudul României, în estul și în sud-estul țării, de asemenea. Avem recolte deja compromise. Sunt în dialog permanent cu colegii de la Administrația Națională Apele Române, care gestionează amenajările hidrotehnice din România. Discutăm de baraje care, pe de o parte, atenuează riscul de inundații” a spus ministrul Mediului, conform B1TV.