Infofinanciar > Info > Razie de amploare pe șosele. Poliția a reținut 870 de permise și a aplicat amenzi de 4,2 milioane de lei în 24 de ore
Info

Razie de amploare pe șosele. Poliția a reținut 870 de permise și a aplicat amenzi de 4,2 milioane de lei în 24 de ore

sistem de monitorizare șoferi alcoolemie
sursa foto: arhiva companiei

Poliția rutieră a desfășurat, în ultimele 24 de ore, o serie de acțiuni pe drumurile publice pentru a asigura respectarea regulilor de circulație și pentru a îmbunătăți siguranța în trafic. În urma acestor activități, polițiștii au reținut 870 de permise de conducere. Dintre acestea,  397 au fost pentru depășirea vitezei, 44 pentru consum de alcool și 13 pentru consum de droguri. Totodată, au retras 375 de certificate de înmatriculare, conform unui comunicat emis de Poliția Română.

Dintre cele 870 de permise reținute, 357 au fost parte a operațiunii „Blocada”. Acesta este un program special organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru a preveni și combate situațiile de risc și pentru a menține ordinea publică.  Tot prin această operațiune, 19 dintre cele peste 100 de infracțiuni la regimul circulației au fost constatate.

Poliția a dat amenzi de 4,2 milioane de lei

Poliția rutieră a aplicat peste 10.000 de amenzi pentru diverse alte nereguli constatate. Totalul amenzilor a fost de aproape 4,2 milioane de lei. Aceste acțiuni au fost parte a unui efort mai amplu pentru a asigura siguranța pe șosele și pentru a reduce numărul de accidente.

Vineri, polițiștii au desfășurat la nivel național 437 de acțiuni și au intervenit la 2.469 de evenimente. Dintre care,  2.044 au fost semnalate de cetățeni prin serviciul de urgență 112. Acest lucru arată implicarea publicului și răspunsul rapid al poliției pentru a rezolva diverse probleme.

Pe lângă acestea, au fost descoperite 22 de persoane urmărite național sau internațional, pentru care s-au luat măsurile legale necesare. În cazurile investigate, poliția a dispus 105 măsuri preventive pentru a asigura respectarea legii și a menține ordinea.

În cadrul operațiunii „Blocada”, dispozitivele poliției și jandarmeriei au fost suplimentate, astfel că peste 3.800 de ofițeri au acționat pentru asigurarea ordinii publice și pentru prevenirea violenței, traficului de droguri și creșterea siguranței rutiere. Au fost organizate 410 filtre, verificându-se 6.754 de autovehicule și fiind legitimate 10.863 de persoane.

Pentru a combate conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, poliția a efectuat 2.989 de testări cu dispozitive etilotest și alcooltest, precum și 143 de teste pentru substanțe psihoactive. Toate aceste eforturi sunt menite să asigure un mediu rutier mai sigur și să prevină evenimentele nedorite, potrivit Agerpres.