Infofinanciar > Esential > Rareș Hopincă, despre primarul Capitalei: „Este foarte simplu să vedem de ce mandatul lui Nicușor Dan este un eșec”
Esential

Rareș Hopincă, despre primarul Capitalei: „Este foarte simplu să vedem de ce mandatul lui Nicușor Dan este un eșec”

Rareș Hopincă, despre primarul Capitalei: „Este foarte simplu să vedem de ce mandatul lui Nicușor Dan este un eșec”
sursa foto hai romania

Rareș Hopincă, în funcția de Consilier General al Municipiului București, a fost invitat la podcastul difuzat pe canalul de Youtube Hai România. Acesta în discuția cu Robert Turcescu a punctat de Capitala României încă nu este pe drumul cel bun.

Bucureștiul nu are nevoie de un contabil, avem companii care pot să asigure această componentă. Bucureștiul are nevoie de o viziune și proiecte care să ducă la dezvoltare”, explică acesta.

Întreg podcastul poate fi urmărit aici.

În ceea ce privește mandatul actualului primar, Nicușor Dan, nu sunt lucruri bune de zis. „În materie de proiecte nimeni nu a văzut că Nicușor Dan a făcut ceva. În momentul în care nu poți vorbi de lucruri concrete, vorbești despre lucruri abstracte. Un subiect la care echipa lui Nicușor Dan se pare că se pricepe foarte bine. Ce înseamnă asta asta că Bucureștiul nu este solvabil? Bucureștiul a avut cea mai mare rată de creștere în ultimii douăzeci de ani. Creșterea economică la nivelul municipiului București este un fenomen ce va fi analizat peste niște ani în facultățile de economie. În acest context în care Bucureștiul se dezvoltă, nu beneficiind de aportul unui primar extraordinar, ci se dezvoltă pentru că din punct de vedere economic Bucureștiul are resurse. Avem forță de muncă ce poate susține anumite domenii cheie de dezvoltare” susține Rareș Hopincă.

De ce nu sunt proiecte?

După cum deja este foarte cunoscut, Bucureștiul are nevoie de o nouă viziune. Însă, actualul primar nu satisface această nevoie. „Municipiul București primește în fiecare lună fonduri defalcate din impozitul de pe venit, de la Bugetul de Stat. Tot ceea ce se produce în București, Primăria Capitalei primește 50%, lună de lună. 6-8 miliarde de lei pe an. Din aceste sume două mari cheltuieli grevează bugetul capitalei: subvenția pentru termoficare și subvenția pentru transportului public. În afară de aceste două cheltuieli bugetul trebuie cheltuit pentru dezvoltare. Nicușor Dan, din banii ăștia a plătit doar facturi, el când zice că a plătit datorii nu este un motiv de laudă. El ce a promis în campanie trebuia să se transforme într-o direcție strategică, eu nu am văzut nici un proiect făcut de el. Este foarte simplu să vedem de ce mandatul lui Nicușor Dan este un eșec: dânsul a venit pe un cal alb spunând că termină cu haosul urbanistic din oraș, asta ne-am fi așteptat de la Nicușor Dan. Să vină cu o matrice și să spună că nu iese nimeni din acea matrice”, după cum spune Consilierul General al Capitalei.

În prezent Capitala nu are nici un scop, nici o direcție clară spre care să se îndrepte buna dezvoltare, supă cum susține și Rareș Hopincă: „Capitala nu are nici un scop. Unul dintre lucrurile foarte bune făcute de doamna Firea ca primar a fost un acord de asistență tehnică cu Banca Mondială care viza dezvoltarea strategică a Bucureștiului. Din păcate revenim la aceeași problemă de care nu a scăpat nici Nicușor Dan, în momentul în care s-a instalat la primărie a sistat tot ce era în curs din mandatul anterior fără să analizeze măcar. Și așa s-a ajuns aici.”