Info

Rareș Bogdan susține aderarea României la Spațiul Schengen în Parlamentul European: „Este dreptul nostru legitim!”

Rares Bogdan Sursa foto CaleaEuropeana.ro
Sursa foto: CaleaEuropeana.ro

Rareș Bogdan, prezent în cadrul ședinței de la Parlamentul European, a susținut aderarea României la spațiul Schengen. De asemenea, el a făcut mai multe declarații despre situațiile prin care a trecut România de la începutul războiul din Ucraina și până în prezent.

Acesta a cerut ca România să adere la spațiul Schengen, fiind un stat cu o integritate morală, care îndeplinește toate condițiile pentru acest proces. 

România în Spațiul Schengen

„În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. După 11 ani nedrepți de așteptare. Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă ? România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea? Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?”, a transmis Rareș Bogdan

 De asemenea, el a continuat cu faptul că apartenența la Spațiul Schengen este un drept al României, care trebuie respectat. 

„Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim!”, a continuat acesta. 

Solidari în fața războiului din Ucraina

Acesta a transmis faptul că România a reprezentat și încă mai este un real sprijin pentru oamenii care au fugit din calea războiului declanșat de Vladimir Putin. 

„Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor familiei europene. Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război. În numele solidarității, camioanele și trenurile încărcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean”, a susținut acesta.