Infofinanciar > Info > Putin merge în vizită în Coreea de Nord! NATO se teme că Rusia ar putea sprijini programele nucleare ale lui Kim
Info

Putin merge în vizită în Coreea de Nord! NATO se teme că Rusia ar putea sprijini programele nucleare ale lui Kim

Protestele de la prânz nu-l descurajează pe Putin
Sursa foto: arhiva companiei

NATO este îngrijorată de sprijinul pe care Rusia l-ar putea oferi pentru programele nucleare și de rachete ale Coreei de Nord. Asta a declarat marți, 18 iunie, șeful alianței. În timp ce Vladimir Putin a început prima sa călătorie în această țară înarmată nuclear în ultimii 24 de ani.

Putin se află într-o vizită de stat pentru discuții cu liderul nord-coreean Kim Jong Un. El a promis să aprofundeze legăturile comerciale și de securitate. Dar și să sprijine Nordul împotriva SUA, un aliat apropiat al rivalului său acerb, Coreea de Sud.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat „zeci de rachete balistice și peste 11.000 de containere cu muniții către Rusia”. Asta pentru a fi folosite în Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că războiul Rusiei din Ucraina a fost susținut de China, Coreea de Nord și Iran. Cu toții doresc să vadă eșecul alianței occidentale.

„Suntem, bineînțeles, preocupați și de potențialul sprijin pe care Rusia îl oferă Coreei de Nord atunci când vine vorba de susținerea programelor lor de rachete și nucleare”, a declarat Stoltenberg, conform reuters.com