Infofinanciar > Info > Vești bune pentru cetățeni. PSD își propune implementarea salariului minim european în România
Info

Vești bune pentru cetățeni. PSD își propune implementarea salariului minim european în România

PSD își propune implementarea salariu minim european în România
Sursa foto: Arhiva companiei

Social-democrații au anunțat că își propun să implementeze salariul minim european în România până la finalul anului 2024. Au stabilit acest obiectiv ca prioritate politică majoră.

PSD se angajează să lucreze la elaborarea unei propuneri legislative în acest sens, având deja specialiști care lucrează la transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, conform unui comunicat de presă.

Colaborarea cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, este esențială în acest demers. Partidul consideră că este necesară instituirea unui mecanism automat pentru creșterea anuală a salariului minim din România. Într-un mod predictibil, care să asigure îmbunătățirea nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți angajații din țară.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că salariul minim va crește la 3.700 de lei începând cu data de 1 iulie 2024. Ceea ce va aduce veniturile salariale la un nivel corespunzător pentru implementarea mecanismului de majorare automată a salariilor. În conformitate cu prevederile Directivei europene, conform antena3.ro.