Infofinanciar > Lumea la zi > Protest major al agricultorilor italieni, joi, la Roma
Lumea la zi

Protest major al agricultorilor italieni, joi, la Roma

proteste fermieri roma, sursa foto radio moldova
Foto: facebook.com

Agricultorii italieni amenință că vor organiza un protest major la Roma joi, pe 15 februarie. Se mizează că se vor strânge aproape 20.000 de persoane.

Luni, însă, o delegație a Mișcării „Răscumpărarea Agricolă” s-a aflat la Ministerul Agriculturii de la Roma. Cei șase reprezentanți ai Mișcării au fost primiţi de subsecretarul de stat Patrizio La Pietra.

„După ani de zile de alegeri aplatizate de logica pseudo-ecologismului radical, vrem să schimbăm politica Uniunii Europene. Și vrem să o facem în perfectă sinergie cu cei care trăiesc și muncesc în câmp”, a declarat La Pietra.

Protest major

Unul dintre liderii protestatarilor, Andrea Papa, a recunoscut că a fost o discuție pozitivă. El se așteaptă ca ministerul să o oficializeze.

„Nu mai cerșiți mai multă valoare pentru agricultură”. Cu astfel de pancarte înălțate pe tractoare, aproximativ 2.000 de fermieri și crescători de animale vor protesta joi la Circo Massimo, chiar în centrul Romei. Vor fi proteste și în alte mari orașe, ca Milano, Rimini, Palermo, Pescara și în diverse localități din insula Sardinia.