Infofinanciar > Info > Proiect în Senat. Bursele sociale pentru elevi ar putea crește la 25% din salariul minim brut pe economie
Info

Proiect în Senat. Bursele sociale pentru elevi ar putea crește la 25% din salariul minim brut pe economie

burse sociale elevi playtech.ro
sursa foto arhiva companiei

Un proiect propus de AUR în parlament prevede majorarea burselor sociale pentru elevi la o pătrime din salariul minim pe economie.

Această măsură este considerată esențială pentru asigurarea accesului la educație, reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea standardului de viață al familiilor.

„Având în vedere specificul acesteia, majorarea bursei sociale la o pătrime din salariul minim pe economie este o măsură esenţială în vederea asigurării accesului egal la educaţie, elevii fiind astfel mai stimulaţi să înveţe şi încurajaţi să îşi continue studiile. Această măsură va reduce presiunea financiară asupra familiilor defavorizate, deoarece majorarea bursei sociale va contribui semnificativ la creşterea standardului de viaţă al acestora. Mai mult decât atât, aceşti bani suplimentari vor acoperi nevoile de bază ale elevilor, precum alimentaţia, transportul şi materialele şcolare, iar familiile cu venituri reduse vor avea mai multe resurse pentru a le asigura o viaţă mai bună copiilor acestora. Totodată, creşterea bursei sociale va reduce absenteismul şi abandonul şcolar”, se menţionează în expunerea de motive, potrivit Agerpres.