Infofinanciar > Info > Programul de educație financiară a fost dezvoltat de BCR. Se sansează o competiție interactivă
Info

Programul de educație financiară a fost dezvoltat de BCR. Se sansează o competiție interactivă

Programul de educație financiară a fost dezvoltat de BCR
Sursa foto: Arhiva companiei

Banca Comercială Română (BCR) a dezvăluit expansiunea proiectului LifeLab pe întreg teritoriul național. Marchează astfel un pas semnificativ către introducerea educației financiare în fiecare disciplină școlară.

În același timp, BCR lansează competiția Life Lab Național. Oinițiativă menită să recunoască și să recompenseze eforturile profesorilor de a utiliza resursele programului în procesul lor de predare.

Programul de educație financiară a fost dezvoltat de BCR

Resursele interdisciplinare sunt acum disponibile gratuit pe platforma Școala de Bani (scoaladebani.ro). Cuprind materiale teoretice și exerciții practice de educație financiară, adaptate specific fiecărei discipline și fiecărui nivel de educație.

Pe această platformă sunt oferite peste 120 de resurse didactice, rezultat al colaborării dintre BCR, experți în domeniul educației și profesori din două școli-pilot din țară. Colaborare care a avut loc în cursul anului precedent. Aceste materiale sunt concepute pentru a îmbina conținutul de educație financiară cu programa școlară existentă, abordând subiecte variate precum geografia și economia globală sau terminologia financiară în limba engleză.

,,Prin LifeLab, am demonstrat că introducerea noţiunilor despre finanţe, bani şi buget personal în şcoli, prin intermediul materiilor predate la clasă, poate avea un impact pozitiv semnificativ în educaţia copiilor. În toamna anului trecut am extins programul în zece şcoli noi şi astăzi oferim resursele dezvoltate în ultimii doi ani tuturor profesorilor din ţară, pentru a preda educaţie financiară în cadrul materiilor pe care le predau deja.

De ce să o facă? Pentru că este oportun ca fiecare elev să aibă acces la educaţie financiară, iar pentru aceasta avem nevoie să coagulăm o comunitate de profesori în toată România. Care să înţeleagă că viitorul generaţiei stă în mâinile lor. Iar dacă toţi profesorii din ţară ar integra o singură noţiune financiară la clasele lor, indiferent de natura acesteia. Am face un salt imens pentru ca viitoarea generaţie de adulţi să aibă abilităţile necesare să ia decizii inteligente în viaţă.”, a declarat Nicoleta Deliu-Paşol, Director Comunicare & CSR BCR.

Au șansa de a câștiga unul dintre cele 50 de vouchere eMag

Profesorii sunt încurajați să se înregistreze pe platforma Şcoala de Bani pentru a accesa gratuit resursele educaţionale disponibile. După crearea unui cont, aceștia pot accesa secțiunea dedicată Resurselor pentru Profesori, de unde pot descărca materialele specifice disciplinei pe care o predau și le pot utiliza în clasă alături de elevi.

Profesorii au posibilitatea de a participa la concursul LifeLab National. Unde au șansa de a câștiga unul dintre cele 50 de vouchere eMag. În valoare totală de 14.500 de lei, prin aplicarea în clasă a resurselor educaţionale corespunzătoare materiei pe care o predau.

Proiectul LifeLab este prezent în 12 școli din România, unde se implementează elemente de educaţie financiară în diverse discipline școlare. Acoperă toate nivelurile de învățământ, de la grădiniță până la liceu, conform zf.ro.