Infofinanciar > Info > Program pentru susținerea familiilor în 2024. Află cine poate obține credite cu dobândă subvenționată de stat
Info

Program pentru susținerea familiilor în 2024. Află cine poate obține credite cu dobândă subvenționată de stat

Familie
sursa foto arhiva

Guvernul are în vedere susținerea cetățenilor, pentru a-i ajuta pe aceștia să scape de presiunea financiară. În acest sens, au fost dezvoltate diferite programe, care pot reprezenta o șansă pentru cetățenii români. Printre aceste inițiative se numără și Family Start 2024. Un program ce are în plan susținerea familiilor tinere.

Autoritățile din România își doresc să aplice diferite programe, în scopul de a încuraja tinerii să rămână în țară. Iar una dintre soluții este programul Family Start. Care va continua și în 2024. În cadrul acestei inițiative, tinerii pot accesat un credit cu dobândă subvenționată de stat.

Family Start 2024

Family Start 2024 pune pe primul loc tinerii. Este vorba despre cei dornici să își formeze o familie. Așadar, programul vine în sprijinul celor care au nevoie de bani pentru a-și cumpăra o mașină sau a da avansul la un apartament. De asemenea, aceștia pot accesa credite pentru a acoperi cheltuielile de nuntă.

„Pentru că cele două programe guvernamentale de creditare StudentInvest și FamilyStart și-au dovedit utilitate în anul 2023, ne pregătim ca în acest an să dăm drumul cât mai repede la o nouă creditare” a spus Natalia Intotero, ministrul Familiei.

Cei care sunt angajați, căsătoriți sau care își plănuiesc să aibă o familie, pot participa la Family Start. Este vorba de persoanele care au nevoie de un împrumut pentru nevoi personale. Statul subvenționează dobânda cu o rată de 75%, suma maximă împrumutată fiind de 150.000 de lei disponibilă pe o perioadă de zece ani. Cu toate acestea, unii români care au obținut împrumuturi Family Start au făcut acest lucru pentru a refinanța datorii anterioare.

Condiții de participare în program

Autoritățile pun la dispoziția românilor împrumuturi cu un total de 250 de milioane de lei prin Programul Family Start. Astfel, suma maximă ce va putea fi accesată de un singur beneficiar se ridică la 150.000 de lei. Așadar, în 2024, băncile partenere ale acestui program sunt CEC Bank, Exim Banca Românească, Libra Internet Bank și Tech Ventures Bank.

Pentru a obține finanțarea, cei interesați trebuie să depună diferite documente. De asemenea, trebuie să respecte unele prevederi. Programul este dedicat persoanelor fizice cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Aceștia trebuie să aibă un venit net lunar de până la 6.000 de lei pe membru de familie.

Program de succes

În anul precedent, programul Family Start a fost un succes. Bugetul pentru inițiativă fiind epuizat în două luni de la lansare.  Autoritățile sunt optimiste că și în acest an vor fi mulți români care vor apela la creditele subvenționate de stat.

„Vrem ca în acest an să eliminăm cât mai multe din problemele cu care s-au confruntat potențialii beneficiari ai acestor programe de finanțare. Din acest motiv vom pune la punct un calendar foarte clar și de asemenea vom purta discuții aplicate cu bănicile care doresc să ne fie partenere pentru a ajuta cât mai mulți studenți dar și familii tinere să obțină aceste credite” a spus Natalia Intotero, ministrul Familiei, conform Observator .