Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea la început de săptămână? Avem parte de temperaturi ridicate, dar și de ploi
Info

Cum va fi vremea la început de săptămână? Avem parte de temperaturi ridicate, dar și de ploi

vreme ploaie (sursă foto: stirileprotv.ro)
sursa: arhiva foto

În sudul țării, prognoza va fi predominant înnorată și vor cădea ploi. Temperaturile vor fi mai scăzute decât media sezonului. În restul țării, vremea va fi caldă, dar după-amiaza se vor înregistra averse, în special în zonele montane. Temperaturile vor atinge până la 27 de grade în centrul și vestul țării.

În Dobrogea și Bărăgan, vremea va fi în general frumoasă, cu înnorări trecătoare și vânt moderat. Ploile vor fi rare. Temperaturile vor fi de 20 de grade la Constanța și între 23-24 de grade în Bărăgan.

Vremea pe regiuni

În Moldova sudică și nordul Munteniei, vor fi posibile ploi în zonele deluroase, dar în rest va fi soare. Vântul se va intensifica, iar temperaturile vor urca treptat la 25-26 de grade.

În nordul Moldovei și Bucovina, ziua va fi însorită, cu ploi izolate în zonele înalte. Maximele vor fi de 25-26 de grade, iar vântul va deveni mai puternic.

În nordul Transilvaniei și Maramureș, vremea va fi caldă, cu soare dimineața și înnorări și averse în a doua parte a zilei. Temperaturile vor urca până la 27 de grade, iar ploile vor fi însoțite de tunete, fulgere și posibil grindină.

În vestul țării, vor apărea averse după-amiaza și seara, iar până atunci vremea va fi caldă și însorită, cu maxime de 26-27 de grade. Vântul va sufla mai puternic în sudul Banatului, cu viteze de 55-65 km/h.

În Transilvania, dimineața va fi ceață în depresiuni, iar apoi va fi soare. La Târgu Mureș, se vor înregistra 27 de grade. După-amiaza, instabilitatea va aduce ploi abundente în zonele montane.

În Oltenia, cerul va fi predominant noros, cu ploi și temperaturi sub valorile normale, de până la 21-22 de grade. Cerul se va degaja după lăsarea nopții.

În sudul țării, va fi înnorat, cu ploi trecătoare. La Ploiești, maximele vor atinge 25 de grade, iar în restul regiunii, temperaturile vor fi mai scăzute decât media, cu vânt moderat în estul Munteniei.

Prognoza pentru București:

În capitala României, ziua va fi înnorată, cu vânt moderat și șanse reduse de ploaie. Maxima zilei va fi de 23 de grade. Noaptea va aduce vreme bună, norii se vor risipi treptat, iar temperaturile vor coborî până la 12 grade.

Prognoza la munte

La munte, ploile vor apărea dimineața în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Mai târziu, ploile se vor extinde și în celelalte masive, cu posibilitatea acumulării a 25 de litri de apă pe metru pătrat, însoțite de descărcări electrice și grindină. Vântul va sufla mai puternic în masivele sudice, aducând răcoare suplimentară, potrivit ȘtirileProTv.

În Sinaia se prevede o vreme variabilă, cu o combinație de nori și perioade însorite. Temperaturile maxime vor ajunge la 17°C în timpul zilei, iar minimele nocturne vor coborî până la 7°C. Vântul va sufla moderat dinspre sud-vest, cu viteze cuprinse între 4 și 13 km/h. Probabilitatea de precipitații este scăzută în prima parte a zilei, dar după-amiaza și seara ar putea apărea câteva averse izolate, se regăsește și pe Vremea.net.