Info

Prognoza meteo pentru perioada următoare! ANM a anunțat temperaturi de 12 grade Celsius

a1.ro
FOTO: a1.ro

Potrivit estimărilor emise de meteorologi, vremea se va răci în perioada următoare și se vor înregistra ploi pentru cea mai mare parte a țării. De asemenea, este posibil să ningă în zonele montane.

Temperaturile calde de care am beneficiat în ultima perioadă se datorează unui ciclon cald care tranzitează Peninsula Scandinavă. Lucrurile se vor schimba odată cu deplasarea acestuia în zona estică, moment în care temperaturile vor fi influențate de extinderea unui anticiclon care se va îndrepta spre Insulele Britanice și o masa de aer rece este de așteptat să pătrundă.

Așadar, vremea se va răci treptat în weekendul viitor și se vor semnala ploi și furtuni pentru majoritatea regiunilor din România, asta după ce temperaturile din weekendul care a trecut au depășit și 30 de grade Celsius în unele zone din sudul țării.

În zonele de munte, la peste 2000 de metri, va ninge temporar

Potrivit prognozei meteo  zonele de munte și de deal din Maramureș dar și din Carpații Occidentali vor fi suspuse unor cantități însemnate de averse. Totodată, se așteaptă ca și celelalte regiunie ale țării să se confrunte cu furtuni și ploi torențiale.

Temperaturile se vor răci treptat iar în cursul săptămânii viitoare urmând ca maximele înregistrate să fie de sub 20 de grade Celsius mai ales în zonele de nord, centru și nordul estul țării. Pentru Transilvania, Maramureș și nordul Moldove, temperaturile maxime se vor situa între 12-13 grade Celsius. Totodată, în anumite regiuni ale țării se vor înregistra precipitații importante cantitativ.

În zonele montane înalte, la peste 2000 de metri va ninge temporar însă, la altitudini mai mici pot apărea fenomene meteorologice caracterizate prin lapoviță și nisori tranzitorii.

Pentru sfârșitul lunii septembrie, în săptămâna 26 septemebrie – 3 octombrie 2022, temperaturile medii se vor încadra în limitele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric se va menține și el în limitele normale, mai puțin în jumătate estică a țării unde cantitatea de precipitații va fi deficitară.

Pentru prima săptămână din luna octombrie meterologii nu anunță fenomene extreme, iar valorile termice se vor situa în condițiile normale pentru această săptămână. În privința avereselor, cantitățile de precepitații, vor fi normale excepție făcând regiunea nordică a țării care se va confrunta cu deficit.

Mai multe detalii a oferit Elnea Mateescu cea care a explicat modificările de temperatură pe care le va aduce perioada următoare, aceasta a declarat faptul că:

”Avem o toamnă a alternanțelor meteorologice cu zile mai răcoroase, urmate și de zile în care temperaturile să se apropie într-adevăr de pragul unei zile de caniculă”.

Cu toate că există o doză mare de incertitudine, semnalele actuale relevă faptul că răcirea s-ar putea prelungi până în ultima săptămână din această lună conform digi24.ro