Infofinanciar > Info > Ce-i așteaptă pe români? Prognoza meteo pe două săptămâni
Info

Ce-i așteaptă pe români? Prognoza meteo pe două săptămâni

Cresc temperaturile în România. Cum o să fie vremea în Europa
sursă foto: arhiva companiei

Echipa de la Admnistrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 22 ianuarie, prognoza meteo pentru intervalul orar 22 ianuarie – 4 februarie. Astfel, românii știu acum cum va fi vremea pentru următoarele două săptămâni.

Se menționează faptul că, după un început de săptămână friguros, cu ninsori abundente și temperaturi înregistrate sub valoarea de zero grade Celsius, vor veni și câteva zile călduroase. Dar mercurul în termometre ar urma să crească după ziua de miercuri, 24 ianuarie.

Vremea în Banat

Până vineri, 26 ianuarie, temperaturile vor crește de la o zi la alta, însă nopțile vor continua să fie reci. În medie, temperaturile maxime pentru săptămâna în curs în regiunea Banatului se vor încadra între valorile de 3 și 9 grade Celsius. Echipa de la ANM a anunțat chiar și care va fi cea mai rece zi în această zonă a României. Este vorba despre ziua de marți, 23 ianuarie.

Apoi, temperaturile vor crește treptat. Se va ajunge ca săptămâna ce urmează, de pe 29 ianuarie și mână pe 4 februarie, să se înregistreze temperaturi medii cuprinse înre valorile de 8 și 9 grade Celsius. În ceea ce reprezintă precipitațiile, echipa de la ANM specifică că în Banat va ninge și va ploua mai intens între zilele de 24 și 28 ianuarie, dar și după 1 februarie.

Vremea în Transilvania

Pentru Transilvania, temperaturile medii pentru perioada 22 – 28 ianuarie pornesc de la valoarea de 1 grad Celsius. Căci în cea de-a doua jumătate a săptămânii, maximele vor ajunge ușor să crească spre valorile de 4-5 grade Celsius. Însă până atunci, se vor putea atinge pe parcursul nopților și minime de până la -10 grade Celsius.

Cele mai reci nopţi vor fi în perioada 27 – 30 ianuarie. Iar după ziua de 30 ianuarie, minimele temperaturilor vor ajunge treptat să crească. Se va ajunge chiar spre valori de -1 sau 0 grade Celsius pe parcurul nopții la sfârşitul intervalului, spre 4 febriarie. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalele 25-27 ianuarie şi 2-4 februarie.

Vremea în Moldova

Luni, 22 ianuarie, în regiunea Molovei, temperaturile vor fi unele scăzute. Echipa de la ANM menționează o valoare medie în jur de un grad Celsius. Dar, spre sfârșitul săptămânii, temperaturile vor crește treptat. Iar asta începând din ziua de miercuri, 24 ianuarie. Spre sfârșitul săptămânii, spre ziua de 28 ianuarie, vom putea vorbi de o medie a temperaturilor de până la 3 grade Celsius.

Iar după ziua de 30 ianuarie, minimele vor ajunge să crească treptat. Nici precipitațiile nu vor lipsi din peisaj. Probabilitatea să se înregistreze ploi sau ninsori va fi mai mare în regiunea Moldovei în intervalul orar 25-28 ianuarie, potrivit celor transmise de ANM.

Vremea în Muntenia

În zona Munteniei este ceva mai cald față de celelalte regiuni ale țării, însă nu cu mult. În această regiune, în primele zile din această săptămână temperatura medie nu va depăși valoarea de 1 grad Celsius. Însă, spre finalul săptămânii, adică spre ziua de 28 ianuarie, se vor putea înregistra valori maxime și de 9 – 10 grade Celsius.

Iar minimele vor ajunge să crească de la valori precum -9 sau -8 grace Celsius spre -4 sau – 3 grade Celsius. După ziua de 30 ianuarie, minimele din regiunea Munteniei vor creşte treptat. Iar mai apoi, până spre 4 februarie, se vor atinge valori minime de 0… 1 grad Celsius, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, scrie digi24.ro.