Infofinanciar > Info > Prognoză meteo pentru luna aprilie. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea la nivelul țării
Info

Prognoză meteo pentru luna aprilie. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea la nivelul țării

vremea (sursă foto: capital.ro)
sursa foto arhiva

Vremea ne oferă mereu surprize. Am avut parte de multe schimbări din punct de vedere al temperaturilor și fenomenelor.  Modificările bruște ale valorilor termice par a fi un lucru normal în ultimii ani. Așadar, cunoașterea previziunilor meteorologice pe termen lung reprezintă un ajutor, care ne poate susține planificările de zi cu zi. Așadar, meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Pentru a surprinde ce condiții meteo ne vor aștepta în luna aprilie.

De la temperaturi fluctuante și precipitații până la potențiale schimbări de vânt, prognoza meteo oferă o imagine de ansamblu. Cu privire la fenomenele de care vom avea parte în luna aprilie. 

Prognoză meteo în luna aprilie

Experții ANM au evidențiat cum va fi vremea în luna aprilie. Mai exact, au fost emise predicțiile pentru următoarele săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  a evidențiat cum va fi vremea în intervalul 25.03.2024 – 22.04.2024.

Perioada 25 martie- 1 aprilie 2024

Potrivit ANM, această săptămână va aduce valori termice mai ridicate decât norma perioadei. Temperaturile vor crește pe întregul teritoriu al țării, dar cu precădere în zonele de vest și nord-vest. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în parametri normali pentru acest interval. Totuși, zonele de vest, nord, nord-vest și centru vor avea parte de un deficit din punct de vedere al precipitațiilor.

Intervalul 1 -8 aprilie 2024

Prima săptămână din luna aprilie aduce cu sine valori termice mai ridicate decât media perioadei. De asemenea, vremea caldă își va face simțită prezența în special în zonele intracarpatice. În acest interval, precipitațiile nu vor reprezenta o problemă. Regimul pluviometric va fi apropiat de valorile normale ale acestei perioade din an.

Săptămâna 8-15 aprilie 2024

În acest interval, valorile termice își revin la normal. Temperaturile se vor situa în media specifică pentru luna aprilie la nivelul întregii țări. În plus, cantitățile de precipitații vor fi specifice anotimpului de primăvară în toate regiunile României.

Perioada 15-22 aprilie 2024

În această săptămână, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. În acest sens, valorile termice vor fi specifice lunii aprilie pe tot teritoriul țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi apropiate de media normală. Dar, excepție vor face regiunile centrale și estice. Unde regimul pluviometric va fi în mare parte excedentar, conform B1TV .

Prognoză meteo astăzi

Ziua de 22 martie aduce valori termice în creștere. Astfel, ne vom putea bucura de o vreme mai caldă în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări de scurtă durată și ploi slabe, mai ales pe parcursul zilei, în zonele Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și Dobrogea. Astăzi vom avea parte de un vânt slab până la moderat. Vor fi temperaturi maxime cuprinse între 9 și 16 grade Celsius și minime între 4 și 6 grade. Noaptea se poate aduna ceață în anumite zone din estul, sudul și centrul țării.