Infofinanciar > Info > Prognoză meteo ANM pentru vacanța de 1 Mai. Anunțul meteorologilor la nivel național
Info

Prognoză meteo ANM pentru vacanța de 1 Mai. Anunțul meteorologilor la nivel național

prognoza meteo, meteo, sursă foto dreamstime
sursă foto dreamstime

Oamenii așteaptă cu nerăbdare minivacanța de 1 mai pentru a se distra și bucura alături de prieteni și mai ales pentru a pleca în destinațiile favorite. Această minivacanță da startul sezonului turistic pe litoral, iar operatorii de turism își așteaptă vizitatorii cu evenimente, concerte și festivaluri.

Un aspect extrem de important pentru cei care au ales să plece în această minivacanță este vremea, care poate aduce un plus unui concediu sau pot strica cheful celor care au ales să petreacă de 1 mai. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), nu trebuie să punem încă hainele groase în dulap pentru că prima parte a lunii mai va avea temperaturi scăzute. În cazul litoralului, ANM anunță că minivacanța oamenilor nu va fi stricată de ploi, dar vremea va fi rece.

Prognoză meteo 1 Mai 

ANM  a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. S-a anunțat că vremea va începe să se încălzească de la jumătatea lunii mai. În această săptămână, temperaturile vor fi destul de scăzute pentru această perioadă în toată România. Vor exista valori termice negative doar în zonele de munte. Precipitațiile vor fi predominant locale în regiunile sud-estice, vestice și de munte.

Zilele de joi, vineri și sâmbătă vor avea valori scăzute pentru perioada actuală, înregistrând temperaturi maxime de 12-17 grade Celsius. Precipitațiile vor fi mai abundente în zilele de marți și miercuri. Temperaturile reci vor fi bine simțite de oameni, din cauza unor intensificări ale vântului. Duminică și luni, temperaturile scăzute vor fi concentrate la munte și în sud-vest. Se așteaptă lapoviță și ninsoare în zonele înalte de munte. Vremea de la mare va fi răcoroasă, dar ploaia nu va strica petrecerile de pe plajă. „La mare, nu va ploua, dar în aceasta perioadă sunt temperaturile cele mai scazute din ţară sub influenţa Mării Negre, maximele vor ajunge la 15-17 grade duminică, după ce pînă în weekend vor ajunge cel mult la 14 grade Celsius” a declarat Florinela Georgescu, director executiv al ANM.

Deși toată lumea speră ca vara să înceapă să-și facă simțită prezența, încă nu putem spune că frigul și ploile au încetat, iar temperatura scăzută se va menține. „Scăpăm pentru câteva zile doar, pentru că, din păcate, semnalul pe care îl avem acum este că s-ar putea să rămânem cu temperaturile similare, pe care le vom avea la sfârșitul acestei săptămâni, cam pe tot parcursul săptămânii următoare. Sperăm într-o încălzire mai importantă în a doua parte a lunii mai”, a explicat Florinela Georgescu.

Între 13 și 21 de grade în minivacanță

În această săptămână vor fi temperaturi maxime de 9 până la 17 grade Celsius, cele mai mici valori ale temperaturilor fiind de la -1 până la 7 grade Celsius. Sâmbătă valorile meteorologice vor începe să crească, iar în vacanța de 1 mai vor fi temperaturi maxime mai mari, între 13 și 21 de grade Celsius.

„Din punct de vedere termic, de la mijlocul săptămânii vorbim de maxime de la 9 până la 17 grade Celsius, iar minime ușor mai coborâte, de la -1 până la 7 grade Celsius. Cele mai coborâte vor fi în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Începând de sâmbătă, valorile temperaturii vor fi în creștere, astfel încât în minivacanța de 29 aprilie -1 mai să avem temperaturi maxime de la 13 la 21 de grade și minime pozitive în cea mai mare parte a țării“, a spus şi Elena Mateescu, directorul general al ANM, conform Romania TV .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.