Infofinanciar > Info > Prognoză meteo 6 mai. Temperaturi ridicate în majoritatea zonelor din țară
Info

Prognoză meteo 6 mai. Temperaturi ridicate în majoritatea zonelor din țară

playtech.ro
sursa foto arhiva

Se pare că românii se vor putea bucura de o vreme mai frumoasă în a doua zi de Paște. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor crește la nivelul țării. Potrivit prognozei meteo de astăzi, 6 mai, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. În majoritatea zonelor din țară, ne vom bucura de căldură.

Luni, 6 mai, vom avea parte de unele averse pe litoral și Delta Dunării. De asemenea, condiții de ploaie vor fi regăsite în nordul Olteniei și Munteniei. În restul teritoriului, vom avea parte de soare și vreme caldă. Cele mai scăzute temperaturi se vor încadra între 16 și 19 grade. În plus, maximele zilei se vor ridica la 27-28 de grade în sudul, estul și vestul României.

Prognoză meteo 6 mai

Fenomenele meteo diferă în funcție de fiecare regiune. În Dobrogea și Bărăgan, vom avea parte de o zi frumoasă. Soarele va străluci pe cer, iar valorile termice vor fi mai ridicate față de ziua de ieri. Potrivit meteorologilor, în Bărăgan se vor înregistra în jur de 25 de grade. Totuși, pe litoral vom avea parte de cele mai scăzute temperaturi din țară. Care se situează între 16 și 18 grade. De asemenea, vântul va avea intensificări de până la 50 de km/h.

Vremea va fi frumoasă în sudul Moldovei și în nordul Munteniei. Iar în zonele de deal și de munte sunt așteptate ploi izolate. Mercurul din termometre se menține ridicat și se apropie de 26 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina va fi, de asemenea, soare. Dar pe măsură ce ziua avansează, ne vom confrunta cu precipitații. Acestea își vor face apariția cu precădere în zonele de deal și de munte. Astăzi, 6 mai, temperatura crește, iar la amiază va ajunge la 27 sau 28 de grade Celsius.

Vremea la nivelul țării

Norii se vor aduna în nordul Transilvaniei și Maramureșului, aducând ploi și posibil furtuni. Temperatura va continua să crească și vor fi destule reprize însorite. Va fi o zi superbă, cu mult soare în județele din vestul țării. Temperatura a crescut cu 4 sau 5 grade Celsius față de ieri și se așteaptă să atingă astăzi 27-28 de grade.

Ocazional se va înnora și va ploua în Transilvania. Vorbim de averse care vor fi urmate de furtuni, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile cresc până la 25-26 de grade. Acestea se situează peste media normală a acestei perioade din calendar.

În Oltenia, ziua de azi se anunță a fi în general frumoasă. Totuși, cetățenii vor avea parte de anumite reprize de ploaie, în special în zonele de deal și munte. Temperatura crește mai repede decât ieri. Până la prânz, probabil că va atinge 27 sau poate 28 de grade Celsius. În județele din sudul țării, soarele va străluci pe cer. Se vor înregistra 27 de grade în Lunca Dunării după prânz.

Prognoză meteo Capitală

A doua zi de Paște le aduce bucureștenilor o vreme frumoasă. Soarele va încălzi atmosfera pe tot parcursul zilei. Vom avea parte de nori trecători, dar valorile termice se vor situa peste media normală a perioadei. La amiază, temperaturile se vor situa la pragul de 27 de grade, iar vântul va avea unele intensificări, conform Pro TV .