Infofinanciar > Info > Prognoză meteo, 23 mai. Vânt și precipitații în mai multe regiuni din țară
Info

Prognoză meteo, 23 mai. Vânt și precipitații în mai multe regiuni din țară

vreme ploaie (sursă foto: stirileprotv.ro)
sursa foto: arhivă

Vremea azi, 23 mai, aduce vânt și precipitații, cu temperaturi variate în funcție de regiune. În jumătatea vestică a țării va fi mai răcoare și instabilitate atmosferică, în timp ce în restul țării soarele va fi prezent, cu posibile averse în sud-est. Temperaturile maxime vor varia între 18-29 de grade.

Vremea în alte regiuni

În Dobrogea și Bărăgan, vremea va fi închisă, cu ceață dimineața și ploi intermitente. Vor fi descărcări electrice și vânt puternic pe litoral, unde temperatura maximă va fi de 20 de grade la Constanța.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, zona Galați-Brăila va avea vreme frumoasă și caldă, cu maxime de 26-27 de grade. În restul regiunii, va fi înnorat și va ploua, cu maxime de până la 22 de grade.

În nordul Moldovei și Bucovina, va fi o atmosferă însorită, cu vânt insistent și averse în zona Bacăului. La Iași, temperatura va atinge 28 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș, ziua va fi neplăcută, cu ploi torențiale care pot aduce peste 40 de litri de apă pe metru pătrat, tunete, fulgere și grindină. Temperaturile maxime vor fi între 20-23 de grade, în scădere față de zilele precedente.

Vremea în vestul țării

În vestul țării, Banatul va avea o atmosferă mai calmă și caldă, cu maxime de 26-27 de grade. În restul regiunii, vor apărea averse consistente și se va răcori ușor.

În Transilvania, temperaturile vor scădea comparativ cu ziua anterioară, cu ploi abundente în vestul provinciei și la munte. În rest, vremea va fi mai bună, cu soare și înnorări trecătoare.

În Oltenia, ziua va fi mohorâtă, cu ploi intense și instabilitate atmosferică. Grindina și cantități de apă de peste 30 de litri pe metru pătrat sunt posibile. Temperaturile vor scădea cu 2-3 grade față de miercuri.

În sudul țării, ploile vor ajunge și în Lunca Dunării, cu averse serioase și posibilitate de grindină. În Dealurile Munteniei, soarele va apărea trecător, cu maxime de 24-25 de grade, potrivit Știrile Pro TV.

La munte

La munte, vremea va fi mai răcoroasă decât miercuri, cu perioade de ploi zgomotoase și abundente, mai ales în masivele vestice. Cantitățile de apă pot depăși 40 de litri pe metru pătrat.

Până pe 2 iunie, vremea la munte se anunță cu maxime în jurul a 16 grade Celsius și minime de 7-8 grade.

În ceea ce privește restul țării, până la începutul lui iunie vremea se va încălzi treptat, se va ajunge la temperaturi și de 30 de grade, spun meteorologii. De ploi și vijelii nu scăpăm, însă. Acestea rămân până la sfârșitul lui mai, arată meteorologii,

În București, atmosfera va deveni instabilă, cu ploi în mai multe reprize, tunete, fulgere și vânt intens. Vremea va rămâne caldă, cu maxime de 25-26 de grade și minime de 14 grade pe timpul nopții.