Infofinanciar > Info > Prognoză meteo 18 aprilie. Temperaturile scad brusc, iar ploile iau cu asalt România
Info

Prognoză meteo 18 aprilie. Temperaturile scad brusc, iar ploile iau cu asalt România

Vremea se schimbă de la o zi la alta!
sursa foto arhiva

Vremea ne oferă mereu surprize neașteptate. An avut parte de zile în care valorile termice au depășit pragul de 30 de grade. Dar, se pare că un val de aer rece a modificat fenomenele de la nivelul țării. Potrivit prognozei meteo de astăzi, 18 aprilie, vom avea parte de ploi abundente în majoritatea zonelor din țară. De asemenea, temperaturile se vor situa sub cele normale ale acestei perioade.

Joi, 18 aprilie, vom avea parte de o zi mohorâtă. Ploile vor lua cu asalt cea mai mare parte a țării, iar vântul va avea intensificări puternice. În plus, se va semnala o scădere drastică a temperaturii. Valorile termice vor porni de la pragul de 5 grade în depresiuni. Astăzi, se vor atinge maxim 18 grade în sudul României.

Prognoză meteo 18 aprilie

Vremea diferă în funcție de fiecare regiune. În acest sens, în Dobrogea și Bărăgan, vom avea parte de un cer înnorat. De asemenea, vor apărea ploi mai abundente, iar vântul va avea intensificări pe parcursul aceste zile. Temperaturile scad drastic față de ziua de ieri. Se vor înregistra cel mult 15 grade. Ziua de ieri a adus în termometre valori de 26 de grade.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei este frig pentru această perioadă a anului. Cu maxime care abia ating 10-11 grade după-amiaza. Vor fi unele averse, intensificări ale vântului și cerul se va însenina treptat noaptea.

În regiunile nordice ale Moldovei și Bucovinei se face și mai frig. Maximele se situează abia pe la 8 sau 9 grade. Va fi o zi mohorâtă. Ploile vor fi constante și vântul va sufla puternic.

În nordul Transilvaniei și Maramureșului continuă să se înregistreze cerul mohorât, temperaturi scăzute și multă ploaie. Maxima va urca astăzi până la 9-10 grade. Norii se vor risipi, iar noaptea temperatura se va apropia de pragul de îngheț.

Vremea la nivelul țării

Este o zi rece și mohorâtă în Transilvania. Vom avea parte de reprize multe de ploaie. Va ninge în zonele înalte și este posibil să apară lapoviță. Iar vântul va sufla cu viteză pe parcursul zilei. În depresiuni va fi cel mai răcoare, la Miercurea Ciuc abia dacă se vor înregistra 6 grade.

În Oltenia, vom avea parte de un cer acoperit de nori. Va ploua din când în când și se va înregistra un vânt puternic. În această zonă vor fi cele mai ridicate temperaturi de azi. Totuși, acestea se mențin sub medie și nu depășesc cu mult 16-17 grade.

Prognoză meteo în București

Bucureștenii nu se vor mai putea bucura de soare și vreme frumoasă. Temperaturile scad la nivelul Capitalei, maxima oprindu-se la pragul de 18 grade. În plus, vom avea parte de o zi cu vânt puternic și ploaie în prima parte a intervalului. La noapte, valorile termice vor scădea foarte mult. Se vor înregistra 6 grade în centru, iar în jur de 3 grade la periferie, conform Pro TV .