Infofinanciar > Info > Prognoză meteo 14 aprilie. Temperaturile de vară iau cu asalt întreaga țară
Info

Prognoză meteo 14 aprilie. Temperaturile de vară iau cu asalt întreaga țară

Februarie a ieșit din tipar cu temperaturi record
sursa foto arhiva

Vremea ne face mereu surprize. Potrivit meteorologilor, vom avea parte de valori termice extrem de calde. Deși ne aflăm în luna aprilie, temperaturile vor fi mai degrabă specifice sezonului cald. Potrivit prognozei meteo de astăzi, 14 aprilie, vom avea parte de căldură în toată țara. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru luna iunie.

Duminică, 14 aprilie, vom avea parte de temperaturi în creștere. Mai exact, după prânz, în zona Moldovei se vor înregistra 30 de grade. Cele mai scăzute valori termice de astăzi se vor regăsi în Delta Dunării. Unde maximele vor atinge pragul de 21 de grade. Dar, în restul țării ne vom putea bucura de căldură și o atmosferă însorită de vară.

Prognoză meteo 14 aprilie

Vremea este diferită la nivelul fiecărei regiuni. Astfel, în Dobrogea și Bărăgan vom avea parte de temperaturi mai ridicate față de ziua precedentă. Atmosfera va fi în cea mai mare parte însorită, iar în Bărăgan se vor atinge valori termice de 28 de grade. Totuși, nu este încă vreme de plajă. Pe litoral, maximele vor urca până la 25 de grade.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei, temperatura crește rapid. Vor fi câțiva nori și puțin vânt, iar temperatura urcă până la 30 de grade. Astfel, la nivel general, cetățenii din aceste zone vor avea parte de o zi frumoasă. La noapte, minimele vor fi cuprinse între 16 și 17 grade, cu cer variabil.

În timp ce vremea este însorită în jumătatea nordică a Moldovei și Bucovinei, după-amiază pot apărea unele înnorări în zonele muntoase. Unde este posibil să plouă, iar vântul va prinde mai multă putere. Temperatura este în creștere față de ziua de ieri. În jurul prânzului, va ajunge la 28 – 29 de grade.

Vremea la nivelul țării

Este o zi însorită, cu o după-amiază călduroasă în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Se vor atinge temperaturi de 26-27 de grade. Seara și noaptea se vor adună norii și pot apărea câteva reprize de ploaie. De asemenea, în Transilvania se înregistrează și o creștere notabilă a temperaturii. Dimineața vom avea parte de valori termice mai scăzute, iar în unele localități se semnalează ceață. Amiaza, însă, aduce cu ea maxime de până la 26 de grade Celsius.

În Oltenia, localnicii vor avea parte de o zi frumoasă, cu o vreme mai caldă față de ieri. Rareori apar nori, iar maximele la amiază pot ajunge la 29 de grade. Maximă care se situează cu mult peste normalul acestei perioade. 

Prognoză meteo Capitală

Bucureștenii se vor putea bucura de o zi ca de vară. Valorile termice vor urca astăzi semnificativ față de zilele trecute. Cerul va fi senin și vom avea parte de mult soare, dar vântul este posibil să aibă unele intensificări. Maxima zilei de astăzi pentru București este de 28 de grade. O valoare cu mult peste media perioadei din calendar, conform Pro Tv .