Infofinanciar > Info > Și profesorii primesc burse. Acestea sunt în valoare de 5.000 de euro
Info

Și profesorii primesc burse. Acestea sunt în valoare de 5.000 de euro

Bancnote euro majorarea burselor
Sursa foto Arhiva companiei

Și profesorii pot primi burse. Valoarea acestora se ridică la 5.000 de euro. Banii sunt plătiți cadrelor didactice ce integrează tehnologii noi și metode inovatoare de predare în cadrul cursurilor. Suma de 5.000 de euro este oferită pentru fiecare proiect.

Bursele sunt oferite de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, ANIS. În cadrul programului, sunt valabili titularii de cursuri, asistenții universitari, dar și doctoranzii. Aceeași metodă s-a aplicat și anul trecut.

Bursele pentru profesori

Acest program s-a lansat pe 22 mai 2023. Pentru a fi mai ușor de înțeles acordarea de burse, pe 11 iunie 2024 va avea loc o sesiune de informare în mediul online pentru cei ce doresc să aplice în cadrul acestui proiect.

Înscrierea proiectelor se va afce în luna septembrie a acestui an. Este vorba de perioada 2-23 septembrie. Ulterior, cei selectați vor avea și un interviu cu cei din comitetul de evaluare. În luna noiembrie, pe 7, va avea loc și Gala Burselor ANIS. Tot atunci vor fi anunțați și câștigătorii ce vor beneficia.  de 5.000 de euro.

Corina Vasile, directorul executiv ANIS, a transmis faptul că cea de-a șaptea ediție reprezintă aprecierea mediului universitare pentru programul Bursele ANIS.

„Faptul că am ajuns la cea de-a șaptea ediţie a programului Bursele ANIS demonstrează an de an că iniţiativa noastră este apreciată de mediul universitar care are nevoie de sprijin permanent pentru a pregăti optim studenții, dar și de companiile tehnologice care contribuie cu granturile și care susțin permanent inovația în educarea viitoarei forțe de muncă. Prin acest program, ANIS oferă o platformă unde eforturile industriei IT pentru a contribui la creșterea competitivității și asigurarea unei forțe de muncă bine pregătite, pot să prindă contur”, a transmis oficialul de la ANIS.

Categorii și eligibilitate pentru acordarea de burse

Proiectele pot fi înscrise în mai multe categorii în acest an. Printre acestea se află Big Data, Cybersecurity, Artificial Intelligence/Machine Learning, Virtual Reality, Blockchain. De asemenea, sunt vizate și categorii precum: Internet of Things, HealthTech (TBC), AgriTech (TBC) și Tech for All.

Totuși, pentru a fi eligibili de participare în acdrul acestui program, profesorii trebuie să nu aibă mai mult de 40 de ani. Aceștia pot fi titulari de curs, asistenți universitari sau doctoranzi. De asemenea, aceștia trebuie să introducă noile tehnologii în cadrul cursurilor și laboratoare ținute de aceștia în perioada 2024-2025. Trebuie menționat faptul că aceste cursuri trebuie să aibă și dovada de introducere a noilor tehnologii.  Conform economedia.ro, cursurile și laboratoare pot fi introduse pentru prima dată în cadrul anului universitar 2024-2025. Totodată, acestea chiar dacă au fost în anii trecuți, și ulteior au fost actualizate în proporție de cel puțin 50% sunt eligibile.