Infofinanciar > Info > Se anunță producție auto record la uzinele din Pitești și Craiova
Info

Se anunță producție auto record la uzinele din Pitești și Craiova

recrex asigurari auto (sursă foto: dreamstime)
Foto: facebook.com

Asociația Constructorilor Auto din România estimează și pentru anul acesta o producție record la uzinele din Pitești și Craiova. Se sare de peste 500.000 de mașini.

Dar se cer politici fiscale predictibile, pe lângă dezvoltarea infrastructurii de transport. Producția auto din România înseamnă peste 600 de companii, unde lucrează 220.000 de angajați.

Producție auto record sub șoc guvernamental

Însă, noile măsuri pe care le-a propus Guvernul reprezintă un șoc pentru această industrie. Și, să  nu uităm, ea contribuie cu 13% la Produsul Intern Brut. Acestea au fost precizările lui Adrian Sandu, secretar general al Asociației Constructorilor Auto din România.

Adrian Sandu: ”În ceea ce privește măsurile fiscale, noi ne dorim un cadru legislativ și fiscal predictibil. Ne dorim ca planurile de investiții pe care le facem în acest sector să nu întâmpine pe parcurs șocuri. Anumite măsuri fiscale cpot impacta proiectele în curs, dar și atragerea unor proiecte pe viitor. Noi pierdem proiecte și pierdem și investiții. Pierdem cifre de afaceri și într-un final vom pierde și locuri de muncă. Aproape că nu există vehicul fabricat în Europa care să nu aibă cel puțin o componentă fabricată în România”.

În industria auto, factorul de multiplicare este de 1 la 5. Adică unui angajat îi corespund alți cinci din alte sectoare ale economiei. Prin urmare, 1.000.000 de persoane depind de acest motor al economiei. Statisticile mai arată că industria auto internă asigură 29% din exporturile naționale.