Infofinanciar > Info > Procesul Simonei Halep a început! Cât scoate românca din buzunar
Info

Procesul Simonei Halep a început! Cât scoate românca din buzunar

Simona-Halep bani playtech.ro
Sursa foto: playtech.ro

Miercuri, 7 februarie, a început recursul depus de Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva deciziei de suspendare pe o perioadă de 4 ani dictată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) pe 12 septembrie 2023.

Halep, fostul număr 1 mondial WTA și dublă campioană de Grand Slam, a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. I-au fost găsite neregularități în pașaportul biologic. Simona Halep este judecată de un complet format din trei judecători. Printre aceștia aflându-se americanul Jeffrey Benz, fost patinator, ales de Halep conform regulamentului TAS.

Ea este reprezentată de avocații Bogdan Stoica și Howard Jacobs, acesta din urmă având o vastă experiență în apărarea sportivilor în cazuri de dopaj. Taxele percepute de TAS în acest caz includ costurile administrative pentru mediere. În valoare de 1.000 de franci elvețieni (aproximativ 1.070 de euro), împărțite egal între părțile implicate în litigiu.

Recursul presupune reluarea completă a procesului, cu trei zile de audieri și posibilitatea de a crește sau reduce suspendarea. Halep a adus în apărare un expert francez în farmacologie, toxicologie și biologie, Jean-Claude Alvarez, conform fanatik.ro.