Infofinanciar > Info > Procentul divorţurilor s-a triplat faţă de 1990
Info

Procentul divorţurilor s-a triplat faţă de 1990

divorț rusia sursa foto doc.ro
Foto: facebook.com

Procentul divorțurilor în România s-a triplat față de 1990. Atunci, avea loc un divorț la fiecare șase căsătorii încheiate.

În județul Vaslui, se înregistrează mai multe divorțuri la sate decât la oraș.
În județul Vaslui, rata divorțurilor este în creștere, iar statistica arată că familiile de la sate divorțează într-un procent mai mare decât cele de la oraș.

Situația economică, spun localnicii, are un impact important în privința durabilității căsătoriei. Culmea, specialiștii susțin că nu este un factor definitoriu.
Ana-Maria Roșca, psiholog: ”Familia nu este una de tip standard, cu profil bine definit.  Totuși, regăsim unele trăsături comune în toate straturile sociale. Și indiferent de nivelul de școlarizare, de educație, de poziția socială, factor precum vârstă sau etnie”.
Conform datelor oficiale, cele mai multe divorțuri din județul Vaslui se înregistrează după o medie de 18 ani de căsătorie. De regulă, în aproape jumătate din cazuri, instanța a decis că este vina ambilor soți.
În total, sunt 11 județe unde numărul divorțurilor este mai mare în rândul familiilor din mediul rural decât în mediul urban.