Infofinanciar > Info > Primăvara vine cu temperaturi neobișnuite. Ce ne așteaptă în următoarele patru săptămâni
Info

Primăvara vine cu temperaturi neobișnuite. Ce ne așteaptă în următoarele patru săptămâni

Primăvara vine cu temperaturi neobișnuite
sursă foto: stirileprotv.ro

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru intervalul cuprins între 4 martie și 1 aprilie 2024. Conform specialiștilor ANM, se anticipă că temperaturile vor păstra un caracter mai călduros decât media obișnuită pentru această perioadă la începutul lunii martie.

Vineri, 1 martie 2024, Administrația Națională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru perioada următoare de patru săptămâni.

Primăvara vine cu temperaturi neobișnuite

„Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai caldã decât normalul perioadei pentru începutul lunii martie. De la mijlocul săptămânii viitoare vor fi înnorări temporare, iar precipitațiile vor fi în extindere. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și în zonele montane. În regiunile de munte ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsori. Iar pe creste vântul va amplifica senzația de frig”, au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În perioada 4 martie – 11 martie 2024, temperaturile vor fi mai înalte decât cele obișnuite pentru această săptămână, extinzându-se pe întreg teritoriul României. Se anticipează un deficit de precipitații în regiunile vestice și nord-vestice, cu precădere în nordul Carpaților Orientali, în timp ce în restul țării se așteaptă valori pluviometrice în general apropiate de media normală pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații oscilează

În săptămâna următoare, 11 martie – 18 martie 2024, temperaturile medii vor continua să fie peste normalul acestei perioade în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor oscila în jurul mediei obișnuite pentru acest interval, în toate regiunile.

Pentru perioada 18 martie – 25 martie 2024, se preconizează că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât media specifică acestui interval. Acoperind toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în apropierea normalului pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

În ultima săptămână a prognozei, 25 martie – 1 aprilie 2024, mediile temperaturilor vor fi superioare celor obișnuite pentru această perioadă. Extinzându-se pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de media normală, în toate regiunile, conform realitatea.net.